DİJİTAL ŞİRKETLER

SAP ve Turkcell’den ortak bulut bilişim hizmeti

0

SAP Türkiye Ülke Müdürü Uğur Candan, şirketin Turkcell ile gerçekleştirdiği bulut bilişim hizmeti SAP HANA Enterprise Cloud çözümünün detaylarını paylaştı…

Dünyanın en değerli 16. markası olan SAP, bulut, nesnelerin interneti ve gelişmiş analitik gibi teknolojileri ile dünyada 440.000’den fazla kurumun akıllı işletmelere dönüşmesine destek oluyor. SAP Türkiye olarak bugün 60’ın üzerinde iş ortağımızla birlikte 4000’in üzerinde danışmanın dâhil olduğu büyük bir ekosistem olarak 1.300’ün üzerinde şirkete hizmet veriyoruz.

SAP ve Turkcell’den ortak bulut bilişim hizmeti

2013 yılında İstanbul Teknopark’ta kurulan SAP Geliştirme Merkezi’nde Türk mühendisler tarafından geliştirilen çözümler, SAP’nin global ürün portföyüne ekleniyor ve tüm dünyaya ihraç ediliyor. Geçtiğimiz yıl SAP Geliştirme Merkezi’ni yeni nesil teknolojileri canlı olarak sunduğumuz bir deneyim merkezi ile büyüttük. Türk şirketlerinin dijital dönüşüm süreçlerindeki ihtiyaçlarına odaklanarak tasarlanan SAP Deneyim Merkezi’nde şirketler Türkiye’den ve dünyadan inovatif senaryoları deneyimleyebiliyor, SAP ekosistemi ile bir araya gelerek ülkemize katma değer sağlayacak yeni iş fikirleri geliştiriyorlar.

Bir yandan da dijital çağda gençlere yeni yetkinlikler kazandıracak programlar hayata geçiriyoruz. 2018 yılında Türkiye’de başlattığımız Genç Profesyoneller Programı ile üniversite mezunu gençlere SAP’nin inovasyonlarına dair teknik ve fonksiyonel bilgiyle donatan ve aynı zamanda tasarım odaklı düşünme, sunum teknikleri gibi farklı becerilerini de geliştiren 2-3 aylık kapsamlı eğitimler sağlıyoruz.  İstanbul, Ankara ve Gaziantep’te hayata geçirdiğimiz üç programın sonunda 75 genç, SAP’den global sertifikalarını alarak SAP iş ortaklarında veya müşterilerinde istihdam edildiler.

“Bulut teknolojileri şirketlere dijital dönüşüm yolculuklarında hız ve verimlilik katıyor”

Günümüz deneyim ekonomisinde büyümek, hız kazanmak, verimliliği artırmak, daha esnek bir yapıya kavuşmak ve rekabette öne geçmek için bulutun bir alternatifi yok. IDC’nin 2019’da yayınladığı araştırmaya göre, Türkiye’deki CIO’ların %78’i bulut bilişimin şirketlerinin dijital dönüşüm stratejisi açısından kritik öneme sahip olduğunu düşünüyor. Tüm dünyada artan bulut kullanımına paralel olarak Türkiye’de de pek çok farklı sektörden şirket bulut bilişim çözümlerimizi tercih ediyor. 100’den fazla bulut çözümü ile SAP, kurumlara en geniş bulut portföyünü sunuyor ve dünya genelinde 207 milyona yakın bulut kullanıcısı bulunuyor. SAP Türkiye olarak da amacımız müşterilerimizin bu dönüşüm yolculuklarına destek olmak, karmaşık iş süreçlerini sadeleştirerek hızlı aksiyon alma yeteneklerini artırmak. Her zaman olduğu gibi müşterilerimizi merkeze alarak buluta geçiş süreçlerinde ihtiyaç duydukları tüm desteği sağlamak için de önemli işbirlikleri hayata geçiriyoruz. Verilerini Türkiye’deki veri merkezlerinde saklamak isteyen müşterilerimizin için Turkcell ile önemli bir işbirliğine imza attık. Amacımız müşterimizin daha fazla dijital dönüşüm projelerine imza atmalarını sağlamak ve Türk şirketlerinin iş süreçlerine verimlilik ve hız katmak.  

Turkcell veri merkezlerinde SAP HANA Enterprise Cloud hizmeti sunuluyor

SAP iş uygulamalarının tüm donanım ve güvenlik altyapısının SAP tarafından karşılandığı bir bulut bilişim hizmeti olan SAP HANA Enterprise Cloud hizmetimizi artık Turkcell’in veri merkezlerinden sunabiliyoruz. Bu işbirliği kapsamında Turkcell’in Gebze ve İzmir’de bulunan uluslararası standartlara uygun iki veri merkezini kullanıyoruz. Türkiye’de SAP HANA Enterprise Cloud çözümümüzü kullanan beş müşterimiz, verilerini Turkcell’in bu veri merkezlerinde tutabilecekler. Bu alanda Turkcell ile işbirliğimiz güçlenerek devam edecek ve müşterilerimiz için bulut bilişim hizmetlerini ortak olarak sağlamaya devam edeceğiz.

Mart 2019’da Forrester’ın Total Economic Impact araştırmasının bir parçası olarak SAP HANA Enterprise Cloud için yapılan özel araştırmaya göre bulut yatırımının %91’inin üç yıl içinde geri döndüğü saptandı. Bununla birlikte SAP HANA Enterprise Cloud hizmetinin BT sistem güvenirliliği, ölçeklenebilirliğini geliştirdiği, riskleri azalttığı ve BT oprasyonlarının dönüşümünü kolaylaştırdığı açıklandı.

SAP’nin altyapı, yönetim ve uygulama hizmetlerini beraber sunduğu SAP HANA Enterprise Cloud hizmeti ile müşterilerimizin buluta geçişini sağlıyoruz. SAP HANA Enterprise Cloud, globalde 1.200’den fazla müşterisi, 3.500’den fazla HANA veri tabanı ve yüzde 99,99 ortalama erişim oranı ile nitelikli bir hizmet olarak dikkat çekiyor. Özel bulut bilişim hizmeti olduğu için her müşterimiz için özel olarak tasarlanıyor ve ihtiyaçlarına göre ölçeklenerek Turkcell’in veri merkezlerinde canlıya alınıyor.

Her bulut bilişim çözümünde olduğu gibi yazılım, bakım, donanım ve altyapı bileşenleri ve yönetilen hizmetlerin tamamını abonelik modeli ile Turkcell veri merkezlerinden sunabiliyoruz. Bu sayede müşterilerimiz hem teknik hem de finansal olarak daha esnek bir model ile dijital dönüşüm serüvenlerini sürdürmeye devam ediyor. SAP iş uygulamaları ve HANA veri tabanını yönetirken, bu sayede şirketler temel yeteneklerine daha fazla odaklanıyor ve inovasyonlarını hayata geçirebilmek için daha fazla zaman bulabiliyor.

Turkcell ile yaptığımız bu değerli işbirliği ile müşterilerimizin büyüme stratejilerinde kilit rol oynayacak buluta geçişlerini regülasyonlara uygun bir şekilde yerel veri merkezleri üzerinden HANA Enterprise Cloud çözümlerimizle sağlamaktan mutluluk duyuyoruz.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up