DİJİTAL ŞİRKETLER

Turkcell Dijital İmza Projesi ile araç kiralama süreçlerimiz tamamen dijitalleşti!

0

Turkcell’in, Dijital İmza Projesi’nin sektörlerine uyarlanması noktasında kendilerini en iyi iş ortakları ile buluşturarak hızlı karar almalarını sağladığını söyleyen Avec Rent A Car Genel Müdürü Güngör Özgen, “Turkcell, sürecin hedeflenen de hızlı tamamlanmasını sağladı. Proje kapsamında, mobil cihazların teminini de sağlayarak cihaz destek hizmetlerini sunmaya devam ediyor.” dedi.

Paşalı Grubu’nun ikinci yatırımı olan Avec Rent A Car, bugün sektörünün en genç araç otoparkına sahip. Ortalama 3 bin araç ile kısa dönem günlük araç kiralama hizmeti veren Avec Rent A Car, yerli sermayeli olması ile dikkat çekerken sektörün de en güçlü oyuncuları arasında yer alıyor. Bir süre önce Turkcell ile birlikte hayata geçirdikleri Dijital İmza Projesi ile araç kiralama süreçlerinin tamamını dijital ortama taşıyan Avec Rent A Car’ın Genel Müdürü Güngör Özgen ile projenin detaylarını konuştuk…

Güngör Bey, öncelikle neler yapıyorsunuz biraz faaliyetlerinizi anlatır mısınız?

Paşalı Grubu’nun Avek Otomotiv’den sonra otomotiv sektöründeki ikinci yatırımı Avec Rent A Car, 2016 yılında “Daima yüksek memnuniyet” misyonuyla Günlük Araç Kiralama sektörüne adımını attı. Her segment araç grubuna sahip filomuz ile Türkiye’de aktif 16, inşaatı devam eden 4 yeni ofis ile ve ortalama 3 bin araç ile kısa dönem günlük araç kiralama hizmeti vermekteyiz. Filo ve ofis adedimizi hızlı bir ivme ile artırarak yerli sermayeli ve sektörün güçlü oyuncuları arasında yer alıyoruz.

Dijital dönüşümle ilgili yol haritanızda neler var? Dijital dönüşüm kapsamında daha çok hangi teknolojilerden yararlanıyorsunuz?

Araç kiralama süreçlerinde, misafirlerimizin bizlere ulaşımını kolaylaştırmak ve araç teslim prosedürlerinde harcanan süreyi minimuma indirmek için mevcut teknolojileri etkin bir şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda mevcut web sitemizi mobil uyumlu hale getirerek misafirlerimize cep telefonları ile araç kiralama imkânı sunuyoruz. Yine bu bağlamda en kısa sürede devreye alacağımız mobil uygulamamız ile rezervasyon ve kiralama süreçlerini daha da hızlandırmış olacağız. Araç teslim ve iade esnasında basılı belge ile imza işlemlerini tamamen terk ederek tüm süreçleri dijital ortamda, tablet cihazlar üzerinden yönetmeye başladık.

Turkcell’in Bulut Çözümleri ile tüm ofislerimizin internet altyapısı kuruldu ve kesintisiz internet sağlama noktasında önemli bir ilerleme sağladık. Kesintisiz internet erişimini araç içerisinde de misafirlerimize sunmak amacıyla Turkcell’in bir diğer teknolojisi Mobil Wi-Fi cihazlarını ofislerimizde kullanıyoruz.

Turkcell ile hayata geçirdiğiniz Dijital İmza Projesi’nden bahseder misiniz?

Bu proje ile araç kiralama süreçlerimizin tamamı dijital ortamda tablet cihazlardan sağlanıyor. Misafirlerimize kağıt halinde imzalatmış olduğumuz sözleşme ve diğer evrakların tamamını tablet cihazlardan imzalatarak büyük bir tasarruf elde ettik. Bu uygulama ile kağıt alımlarımız ve yazıcı kartuş maliyetlerimiz ciddi oranda azalttık. Ayrıca birçok il ve havalimanına yayılmış olan kiralama ofislerimizin kullanım alanlarını, evrakların depolanması ve arşivlenmesi gibi amaçlar için kullanmak yerine personel ve misafirlerimiz için oturma ve dinlenme alanları gibi değerlendirebiliyoruz. Ek olarak, evrakların merkeze transferi yerine tüm personellerimiz çok kısa süre içerisinde ihtiyacı olan dokümana dijital dönüşüm projemiz ile ulaşım sağlayabiliyor.

Araç teslim etme ve iade alınması esnasında personellerimiz, misafirler ile birlikte tabletler üzerinden araçların fotoğraflarını belirlediğimiz açılardan çekiyor ve saklıyor. Oluşturulan teslim ve iade formları, tablet aracılığıyla işaretlenerek dijital şekilde imzalanıyor. Dijital imzalı sözleşmesi süreç sonunda, elektronik posta olarak eş zamanlı olarak misafirlerimizle paylaşılıyor. Bu sayede misafir memnuniyetini artırarak yaşanılan ihtilaflı durumları minimuma indirmiş olduk.

Bu kapsamda Turkcell’in projeye katkılarını nasıl anlatır ve yorumlarsınız?

Turkcell, Dijital İmza Projesi’nin sektörümüze uyarlanması noktasında bizleri en iyi iş ortakları ile buluşturarak hızlı karar almamızı sağladı. Turkcell, Dijital İmza yazılımının bizlere uygun hale getirilmesi için iş ortaklarımızı ve bizleri hiç yalnız bırakmadı. Sürecin hedeflenen de hızlı tamamlanmasını sağladı. Aynı zamanda; proje kapsamında, mobil cihazların teminini tam olarak sağladı ve cihaz destek hizmetlerini sağlamaya devam ediyor.

Dijital İmza Projesi’nin kurumunuza sağladığı faydalar neler oldu?

Kağıt tüketimi noktasında 250 bin adete yakın A4 kağıt tasarrufu sağlandı. Yazıcı sarf malzemeleri alımında toner maliyeti yüzde 50 oranında azaldı. Depolama ve dosyalama için hem iş gücü hem de maliyetlerde büyük oranda tasarruflar sağladık. En büyük kazanımlarımız misafirlerimizin uygulamadan duydukları memnuniyet oldu. Bu uygulama ile misafirlerimizin bizlere olan güveni arttı ve düzenli aralıklarla yaptığımız memnuniyet ölçümlerinde puanlarımız fark edilen oranlarda yükseldi.

Dijital İmza teknolojisinin otomotiv sektörüne dair sağladığı faydaları genel çerçevede nasıl yorumlarsınız? Bu teknolojiden sektörel olarak beklentileriniz neler?

Dijital İmza süreçleri araç kiralama sektöründe yakın zamanda kullanılmaya başlandı. Kuşkusuz kağıt ortamının sonlandırılması ile ciddi bir kağıt tasarrufu, bununla birlikte doğaya verilen zarar azaltılarak çevre sağlığına kalıcı katkısı olacaktır. Sektöre gözle görülür bir zaman tasarrufu ve misafir güveni ile memnuniyetin artmasını da sağlayacaktır. Bu yıl yaşanan pandemi süreci ile birlikte, yakın temasın minimuma indirildiği, evrak alışverişinin ortadan kalktığı, kişilerle yakın temasın olmadığı, araçlar ile misafirlerimizi buluşturacak dijital çözümler üretmek sektörü ileriye taşıyacaktır.

Bundan sonraki planlamalarınızda Turkcell nerede olacak? Turkcell’in pek çok kurumsal ürünü olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda; farklı ürün ve çözümlerden de faydalanmayı düşünüyor musunuz?

Turkcell ile başlattığımız iş birliği sadece Dijital İmza projesi ile sınırlı değil. Bu süreçte Turkcell’in geliştirdiği birçok proje hakkında detaylı bilgi sahibi olduk. Bina yönetimi, insan kaynakları çözümleri, verimlilik ve birçok konuda iş birliği planlıyoruz.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up