DİJİTAL ŞİRKETLER

Turkcell ile kusursuz koordinasyon sayesinde müşterilerimize uçtan uca bir deneyim yaşatıyoruz!

0

Güvenli Dijital İmza ve Dijital Arşiv ürünlerini, kurumsal müşterilere sunulmak üzere geliştirdiklerini anlatan DDTECH Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oral Başer, “Dijital dönüşüm uzmanlarımızın, teknik ve proje yönetimi ekiplerimizin Turkcell ekipleri ile kusursuz koordinasyonu sayesinde müşterilerimize uçtan uca iyi bir deneyim yaşatıyoruz. Bu birlikteliğin gücü ile önemli referans projelere imza attık, atmaya da devam ediyoruz.” dedi.

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra iş hayatına Superonline da kanal satış yöneticisi olarak başlayan DDTECH Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oral Başer, çeşitli deneyim ve tecrübelerin ardından DDTECH ailesine 2019 yılında katıldı. Bugün müşterilerine dijital dönüşüm yolculuklarında danışmanlık sağlayan dinamik bir ekibin parçası olarak görevine devam eden Oral Başer ile dijitalleşme yolculuklarını ve Turkcell ile iş birliklerini konuştuk… 

Oral Bey kurumunuzu bize biraz tanıtır mısınız?

DDTECH olarak, dijital dönüşüm çözümleri üzerine odaklanmış durumdayız. Kağıtsızlaşma, verimliliği artırma, biyometrik tanıma doğrulama ve yüksek özellikli görüntü işleme ana iş alanlarımız. Müşterilerimize ve iş ortaklarımıza dijital dönüşüm sürecindeki tüm ürünleri ve hizmetleri tek elden sunabiliyor olmamız ise en büyük değer teklifimiz.

Teknolojinin hızla geliştiği bu çağda global pazardaki rakiplerimizle rekabet edecek güçteyiz. Kadrosu; sektöründe 20 yılı aşkın iş deneyimine sahip yöneticiler ve yetenekli genç Türk mühendisler ile harmanlanan DDTECH, ürettiği Türk teknolojisini dünyaya pazarlama hedefinde.

Müşterilerinize ve iş ortaklarınıza sunduğunuz çözümlerde yeni nesil teknolojileri daha çok hangi noktalarda kullanıyorsunuz? 

Geliştirdiğimiz ürünler ve çözümlerde özellikle iş alanlarımız olan dijital imza, biyometrik tanıma ve doğrulama, yüksek özellikli görüntü işleme konularında bugün dünya standartlarında kullanılan tüm teknolojilere hakimiz. Ar-Ge süreçlerimizde global sertifikasyonlara uyum sağlamayı dikkate alarak ilerliyoruz. Ek olarak, her ürünümüzde Türkiye’deki regülasyonlara yüzde 100 uyumlu olduğumuzu ve olası revizyonlarda bu süreci de takip edeceğimizi garanti ediyoruz. Kimlik doğrulama teknolojilerinde hem temassız yonga üzerinden işlem yapabiliyoruz hem de görüntü işleme teknolojisi ile kişileri doğrulayıp olası fraud vakalarının engellenmesini sağlıyoruz. Bu ürünleri, müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayan entegre çözümler olarak sunabilmemiz ve müşterilerimizin kendi müşterilerinin beklentilerini odağa almamız en büyük değer teklifimiz. 

Söylediğiniz gibi, Dijital İmza sizin önemli bir iş alanınız. Bunu biz bir anlamda kağıtsızlaşma çözümü olarak değerlendirebilir miyiz?

Evet değerlendirebiliriz; ama eklemek gerekir. Günümüzde kağıtsızlaşmayı verimliliği artırmak olarak değerlendiriyoruz. Bunun için öncelikle iş süreçlerinin dijitalleşmesi ile başlanması gerekiyor. Kullanıcı deneyimini kesinlikle göz ardı etmeden dijital süreçlerin sonuda dijital dokümanlar oluşturulması, kimlik doğrulama, biyometrik doğrulama işlemlerinin yapılması ve dijital imzalama teknolojilerinin kullanılması bir bütün halinde bu deneyimi oluşturuyor. Özetle, DDTECH olarak sunduğumuz çözümlerle bu dönüşümü uçtan uca yönetebilmek mümkün.

Peki, bu kapsamda gerçekleştirdiğiniz çözümlerden biraz bahseder misiniz? 

Turkcell ile iş birliğimiz neticesinde, Turkcell’in mağazalarında 3 yılı aşkın süredir tüm abonelik işlemleri için kullandığı biyometrik imza teknolojisi, “Turkcell Güvenli Dijital İmza” uygulaması ile kurumsal müşterilere sunulmaya başlandı. Kağıtsızlaşmanın ilk örneklerinin tecrübe edildiği Enerji sektöründe, bir gaz dağıtım şirketi müşterimiz ile yaptığımız projeyi örnek verebiliriz. Proje kapsamında müşterimizin abone merkezlerinde sözleşmelerin ve diğer müşteri evraklarının Güvenli Dijital İmza ile biyometrik olarak imzalanmasını sağlıyoruz.

Toplamda 200’den fazla tabletten imza alınıyor. Sadece kağıt, yazdırma, tarama ve arşiv maliyetlerini dikkate aldığınızda bile yıllık 10 milyon TL tasarruf sağlıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız projelerde müşterilerimizin yatırım geri dönüşleri 6 ayı geçmiyor. Bu faydalara ek olarak deneyimi iyileştirdiğimiz için onlara da kendi müşterilerinden çok olumlu geri bildirimler geliyor. Kağıt tüketiminin ortadan kalkmasının doğanın sürdürülebilirliğine sağladığı katkı ise ülkemiz ve dünya için göz önünde bulundurulması gereken önemli bir konu.

Peki, Turkcell ile iş birliğiniz çerçevesinde kurumsal müşterilere sunulmak üzere birtakım ürün ve çözümler geliştirdiniz, bunlardan da biraz bahsetmenizi isteyeceğiz… 

Turkcell ile iş birliğimiz çerçevesinde Güvenli Dijital İmza ve Dijital Arşiv ürünlerini kurumsal müşterilere sunulmak üzere geliştirdik. Turkcell marka gücüyle yeni ürünlerin kurumsal pazara sunulması için de devam eden süreçlerimiz mevcut. Ayrıca hem mevcut diğer DDTECH ürünlerini hem de kurumlara özel geliştirdiğimiz yazılımları Turkcell ekipleriyle birlikte proje bazlı olarak konumlandırabiliyoruz. 

Daha önce telekomünikasyon sektöründe çalışmış olmanın deneyimi ile Turkcell’in müşteri memnuniyeti odağını iyi anladığımızı ve sahada buna karşılık verebildiğimizi belirtmek isterim. Dijital dönüşüm uzmanlarımızın, teknik ve proje yönetimi ekiplerimizin Turkcell ekipleri ile kusursuz koordinasyonu sayesinde müşterilerimize uçtan uca iyi bir deneyim yaşatıyoruz. Bu birlikteliğin gücü ile önemli referans projelere imza attık, atmaya devam ediyoruz.

Yakın dönemde Lifecell Ventures ile yapmış olduğumuz anlaşma ile bugüne kadar ülkemizin dijital dönüşüm sürecinde kazandığımız tecrübeleri yurtdışındaki operatörlere taşıyoruz. Artık dünya çapında dileyen her operatör Lifecell Ventures tarafından sunulan Güvenli Dijital İmza, Dijital Arşiv, MeetHub, Trapmine ve JobRouter gibi ürünleri kendi ihtiyaçları için kullanabileceği gibi müşterilerine de sunabilecek.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up