DİJİTAL ŞİRKETLERSAĞLIK

Cihaz Kiralama ile son teknolojilere en uygun fiyatlarla ulaşıyoruz 

0

Pandemi ile birçok iş sürecini mobil hale getirdiklerini söyleyen UCB Pharma Ülke Lideri Sinan Kırıcı, “Cihaz Kiralama hem son teknolojilere en uygun fiyatlarla ulaşmamıza hem de cihazları güncel tutarak verimli ve sorunsuz iş süreçlerimize büyük katkı sağladı.” dedi.

UCB Pharma’daki kariyeri Temmuz 2007’de Ürün Müdürü olarak başlayan Sinan Kırıcı, sektöre 2003 yılında katıldı. Ocak 2020 itibarıyla, UCB Pharma Ülke Lideri olarak başladığı yeni görev ve sorumlulukları öncesi, şirketin farklı alanlarında iş birimlerini yönetmek, Ortadoğu ve Afrika bölgesi dahil olmak üzere pazar erişim ve fiyatlandırma sorumluluklarını almak ve belirli süreler ile global rollerde bulunmak gibi görevleri oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olarak, ilaç sektöründe çalışma tercihinde ailesinden sektörde çokça çalışanın olmasının sebep olduğunu söyleyen Kırıcı ile UCB Pharma’yı ve dijital dönüşüm yolculuğunu konuştuk…

Sinan Bey UCB Pharma’yı bize biraz anlatır mısınız?

UCB (Union Chimique Belge), Emmanuel Janssen tarafından 1928 yılında Brüksel’de kurulmuş global bir biofarma şirketidir. 1936 yılında ABD pazarına giriş yapan UCB Pharma, 1972 yılında Belçika Braine-l Alleud’da ilk Ar-Ge merkezini kurmuştur. 2004 yılında İngiliz bioteknoloji şirketi Celltech’i, 2006 yılında da Alman ilaç şirketi Schwarz Pharma’yı ve son olarak 2020 başında Amerikan biyofarma şirketi Ra Pharmaceuticals, Inc. (Ra Pharma)’i, bünyesine dahil etmiştir. UCB Pharma, bugün 4,6 milyar euro geliriyle Euronext’e kayıtlı, 40 ülkede 7 bin 700’den fazla çalışanıyla hizmet vermekte olup; çalışanlarının yüzde 51’i erkek ve yüzde 49’u kadındır. Karbon ayak izini azaltma gayesiyle ekolojik dengeyi merkezde tutan bir anlayışa sahip olan UCB Pharma, gelirinin yüzde 25’ini ise Ar-Ge’ye ayırmaktadır. 

UCB uzun yıllardır daha iyi sağlık hizmeti sunabilmek için gerekli ve sürekli olarak değişen ihtiyaçları karşılamaya yönelik faaliyetler içerisindedir. İlaçlarımız, dünyanın her yerindeki yaşamları bir hastalıkla altüst olmuş hastaların normal yaşamlarına rahatça geri dönerek, daha uzun ve sağlıklı bir ömür sürmelerini sağlamaktadır. 

UCB bu çabalarını iki ana terapötik alanda yoğunlaştırmıştır. Bunlardan nörolojide; epilepsi, parkinson, huzursuz bacak sendromu, miyasteni hastalığı (myastenia gravis), immunolojide; romatoid artrit, osteoporoz, aksiyel spondiloartrit, psöriyatik artrit, crohn hastalığı, lupus, psöriyazis gibi alanlarda çözümleri bulunmaktadır ve Ar-Ge faaliyetlerine devam etmektedir. 

Pandemi dönemi sizce sektörünüzde ve kurumunuzda neleri kalıcı olarak değiştirdi?

Pandemi hayatımıza resmi olarak 2020 yılının Mart ayı ortasında girdi ilk ve en büyük etkisi alışık olduğumuz çalışma düzenini radikal bir şekilde değiştirmesi oldu. Teknolojik altyapımız insan gücümüzün özverili çalışmaları ile birleşince sürecin başından itibaren operasyonlarımız kesintisiz bir şekilde devam etti. Yaşadığımız değişim ikinci yılını tamamlamaya doğru giderken her birimiz yaptığımız işlerin eskiden olduğu haline dönmeyeceğinin, bu değişime ayak uydurmamız gerekliliğinin farkındayız. Bu amaçla şirketimizde stratejik, organizasyonel ve operasyonel dönüşüm çalışma grupları kurduk.

Yeteneklerimiz bu alanlara giren değişim/dönüşüm gerekliliklerini, ekosistemimizde yaşanan gelişmeleri de takip ederek içselleştiriyor ve organizasyonda atılması gereken adımlar noktasında farkındalık yaratıyor. Doğal olarak tüm değişim/dönüşümlerin odağında Dijital İş Transformasyonu adını verdiğimiz konsept bulunuyor; globalden başlayarak önümüzdeki 3 yıl içerisinde iş yapış şekillerimiz, müşterilerimiz ile temas kurduğumuz kanallar, yeni yetenek setleri noktalarında kendimizi yeni şartlara uyumladığımız bir yolculuğun içerisindeyiz. 

Bildiğimiz gibi bu dönemde dijital varlıkların önemi daha da arttı. Kurum olarak dijitalleşme noktasında hangi teknolojileri ve ürünleri kullanıyorsunuz?

Günümüzde verinin önemi her geçen gün daha da artıyor. Veri ürettiğimiz birçok alan mevcut. Biz kaliteli verinin öneminin farkındayız ve bütünleşik olarak veri kaynaklarımızı kullanma yönünde çalışmalarımız önemle devam ediyor. 

Bulunduğumuz endüstride yapay zekadan en iyi şekilde fayda sağlamak için çalışmalarımız devam ediyor. Günlük işlerimize de daha etkili, daha verimli olmak için yapay zekayı katıyoruz. Ayrıca AR ve VR teknolojilerini de merkez laboratuvarlarımızda kullanıyoruz ve daha geniş kullanım alanları üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. 

Dijital toplantı çözümlerinde Microsoft Teams ve Veeva Engage kullanıyoruz. Gerekli güvenlik tedbirlerini alarak çalışanlarımızın her zaman her yerde dosyalarına ulaşmalarını sağlıyoruz. 

CRM uygulamasında online ve offline olarak erişilebilen mobil uygulama ve web üzerinden de kullanılabilen bir çözüm kullanıyoruz. Pandemi sürecinde, zaten fazlasıyla önemli olan CRM’in önemini daha da artırdığını düşünüyorum. Bu yüzden bu kasımızı en etkili şekilde kullanmaya özen gösteriyoruz. Kullandığımız bütün bu sistemler, birbiriyle entegre çalışarak hem işlerimizi kolaylaştırıyor hem de hızlandırıyor. Elbette sanallaştırma teknolojisinden de yararlanıyoruz.

Mobilite yakın dönemde en sık duyduğumuz kavramlardan biri haline geldi. Mobilite için gerçekleştirdiğiniz çalışmalarınızın iş süreçlerinize etkisini nasıl değerlendirirsiniz?

UCB Türkiye olarak her zaman neyi daha iyi yapabiliriz diye düşünüyoruz. Bu bakış açısı bizi mobilite kavramına daha da yakınlaştırdı. Tüm bu süreçte güvenliği de ihmal etmiyoruz. Siber saldırıların gün be gün daha da arttığı bugünlerde hem teknik olarak hem de farkındalık yaratarak gerekli güvenliği sağlamaya özen gösteriyoruz. Bugün artık birçok işimizi mobil cihazlar üzerinden yapabiliyoruz. Pandemi sürecinde hemen hemen tüm süreçlerimizi uzaktan yürütmeyi başardık. 

Turkcell’in Cihaz Kiralama hizmetini tercih etmenizdeki etkenler neydi, bu hizmetle birlikte kurumunuzda ne gibi kazanımlar elde ettiniz?

Uygun fiyatlar ile Turkcell’in tedarik gücü, karar vermemizdeki en önemli etkenlerdendi. Kiralama, şirketimize getirdiği finansal kazanımların yanında en yeni teknolojilere en uygun fiyatlarla ulaşmamızı sağladı. Bu hizmet, kullandığımız cihazları güncel tutarak verimli ve sorunsuz iş süreçlerine büyük katkı sağladı. 

Dijital dönüşüm bağlamında Turkcell’in diğer çözüm ve hizmetlerini kullanmayı planlıyor musunuz?

Pandemi ile beraber hızlandırdığımız dönüşüm sürecinde Turkcell ile sürekli fikir alışverişindeyiz. Bir süre önce AR/VR teknolojileri için görüşmelerimiz oldu. Uygulamalı olarak yaptıkları işleri gördük ve beraber ne yapabiliriz konusu üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Son günlerde ise yeni çalışma modeli olan hibrit çalışma modelini en verimli şekilde hayata geçirmek için Turkcell ile görüşmelerimiz devam ediyor. Masa rezervasyon sistemi gündemimizde olan konulardan bir tanesi. 

Turkcell’in etkili, katılımcı, ilgili, innovatif iş birliği sayesinde aklımıza gelen fikirleri, ihtiyaçlarımızı severek kendileriyle paylaşıyor, bunları hayata geçirmek için keyifle beraber çalışıyoruz.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up