DİJİTAL ŞİRKETLERPERAKENDE

Kurumsal hayat, Samsung ürünleri ile mobilize oluyor

0

Pandemi ile mobil cihaz, tablet ve saatler gibi cihazların gerçek değerinin anlaşıldığını dile getiren Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Birimi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Azdemir, “Samsung, bu yeni yaşam tarzına uyum sağlamaları için kullanıcılara yeni cihazlar sunuyor.” dedi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra kariyerine Ford Motor Company’de Planlama Lideri olarak başlayan Murat Azdemir, 2008 – 2009 yılları arasında Turkcell’de Ticari Planlama Müdürü görevini üstlendikten sonra 2009 – 2017 yılları arasında Türk Telekom’da Kıdemli Pazarlama Müdürü, Tüketici Segmenti Pazarlama Direktörü ve Strateji Direktörü ve Mobil Segment Pazarlama Direktörü olarak çeşitli görevleri yerine getirdi. Samsung Electronics’e katılmadan önce Digiturk – BeIN Media Group’ta Pazarlama Başkan Yardımcısı ve CMO görevlerini üstlendi.

2020 yılından bu yana Samsung Electronics Türkiye’de Mobil İş Birimi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdüren Murat Azdemir, Samsung’un en güncel akıllı telefonları Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3 hakkında merak edilenleri yanıtlarken, kurumsal ürün ve hizmetlerinin yanı sıra, Turkcell iş birliklerine de değindi…

Gündem ile başlamak istiyoruz. Akıllı telefon pazarının en iddialı liderlerinden Samsung, özellikle katlanabilir cihaz portföyünü de her geçen gün genişletiyor. Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3 ise en güncel modellerden. Bu cihazların son kullanıcı ve kurumsal müşterilere katkıları neler?

Farklı form faktörleri eşliğinde telefonun biçimini özgürleştirmek, kullanım olasılıklarını da katlıyor. Bu da kullanıcıya büyük bir esneklik ve özgürlük kazandırıyor. Böylelikle çalışırken, eğlenirken, içerik üretirken veya tüketirken bireylerin kendilerini çok daha rahat ve verimli hissedeceği ideal bir kullanım imkanı sunuyoruz. Bu telefonlarımızı tercih eden kullanıcılar, Youtube’da sevdikleri içerikleri izlerken farklı işlerini de yapmaya devam edebiliyor. Örnek vermek gerekirse, bir anne telefondan bebeğini izlerken diğer taraftan aynı ekran üzerinden online alışveriş yapabiliyor. Bir çalışan toplantıdayken ya da sunum yaparken diğer taraftan maillerini cevaplayabiliyor. Ya da sosyal medyada yayın yapmak isteyen veya özel görüşmeleri organize eden bir kullanıcı başka bir aparata ihtiyaç duymadan bu telefonları çok rahat kullanabiliyor. Kısacası bu telefonlarımızın katlanabilmesi özgürlüğün de katlanarak artması anlamına geliyor. 

Diğer yandan, Galaxy ekosistemi içindeki ürünlerimizin birbirleriyle entegre çalışmaları da kullanıcıların kendileri için önemli olan şeylere daha fazla zaman ayırmasını sağlıyor. Bu sayede kullanıcılar mükemmel bir esneklik de yaşayabiliyorlar. Örneğin, katlanabilir Galaxy Z Serisi ile mükemmel uyumla çalışan Galaxy Buds2 kulaklık, gün boyu kullanım için rahatlık sağlayan bir tasarıma ve nerede olursanız olun anı yaşayabilmeniz için üstün bir ses kalitesine sahip. Galaxy Buds2; Galaxy akıllı telefonlar, tabletler veya akıllı saatler için mükemmel bir arkadaş. Aynı şekilde Galaxy Watch4 ve Galaxy Watch4 Classic saatlerimiz de bu ekosistemimizi daha da zenginleştiriyor. 

Kendi ekosistemimizde bu birlikteliği oluştururken dünyanın önde gelen şirketleriyle de birlikte çalışıyor, ekosistemimizi genişletmeye de devam ediyoruz. Bu sayede kurumsal dünyada verimliliği artıracak özellikler sunuyoruz. Katlanabilir Galaxy Z Serisi ile iş dünyasındaki kullanıcılar, katlanabilir ekranlar için daha fazla uygulamaya da erişebiliyor. Örneğin Google, Microsoft ve diğer birçok öncü şirketle iş birliklerimizin kapsamını genişleterek, kullanıcıların en sık kullandıkları uygulamalardan kendi ihtiyaçlarına göre tasarlanmış haliyle faydalanabilmesini sağlıyoruz. Microsoft Teams uygulamasıyla verimli bir birliktelik sunuyoruz. Katlanabilir Galaxy Z Serisi’nin Esnek Mod’u, Office ve Teams’in bir araya gelmesi, tamamen verimli toplantı deneyimlerini mümkün kılıyor. En iyi iş verimliliği için Microsoft Outlook’un Çift Panel Modu, Samsung katlanabilir akıllı telefonlarda kullanıcılara e-postanın tamamını okurken diğer e-postaları tıpkı masaüstü uygulamasında olduğu gibi yan tarafta görüntüleme olanağı tanıyor. 

Kurumsal müşterilere yönelik ürün, hizmet, servis ve bilgi güvenliği adına sağladığınız çözümlerden bahsedebilir misiniz?

Samsung olarak, mobil ve giyilebilir ürünlerinde hazır gelen Knox güvenlik platformu ile hem kurumsal müşterilerimize hem de bireysel kullanıcılarımıza savunma sanayi seviyesinde güvenli bir mobil dünya sağlıyoruz. Aynı zamanda binlerce cihazı dakikalar içerisinde ihtiyaca göre özelleştirme, yönetme ve cihazlara destek verebilme imkanı sunuyoruz. Xcover Pro ve Tab Active modelleri gibi uzatılmış garanti ve genişletilmiş teknik destek hizmetlerine sahip, zorlu şartlarda kullanabilecekleri dayanıklı ürünlerle de sektörde önemli bir ihtiyacı karşılıyoruz.

Samsung olarak “yeni kurumsal hayat”a nasıl adapte oldunuz?

İçinde bulunduğumuz pandemi dönemi, insanların yaşamına yeni dinamikler getiriyor. İnsanlar kalabalıktan uzak durmaya, örneğin evlerini ofis olarak kullanarak ofislerden uzaklaşmaya çalışıyor. İnsanlar evde olduklarında, evden çalıştıklarında ve bu şekilde evden iletişim kurduklarında, bu salgın çalışma hayatının paradigmasını da değiştiriyor. Birçok durum, ortam ve ekosistem bu şekilde değişime uğruyor. Bu nedenle mobil cihaz, tablet ve saatler gibi cihazların hissedilen değeri artmış oldu. Samsung, yeni yaşam tarzına uygun şekilde, kullanıcılara yeni cihazlar sunuyor.

İnsanlık olarak analogdan dijitale geçtik, bu büyük bir dalgaydı ve bu dalgayı yakalayabilen Samsung, çarpıcı bir şekilde büyüdü. Dolayısıyla pandemi de bizim bakış açımıza göre bir tür dalgaydı. İşte bu yüzden yine çarpıcı bir biçimde büyüyebiliriz. Beklentileri ve ihtiyaçları karşılamak için doğru adımları atmak önemli hale geldi. Biz de sahip olduğumuz öngörü ve tecrübe sayesinde bu değişikliklere kolaylıkla adapte olurken sunduğumuz cihazlarla bu dönüşüme destek oluyoruz.

Bireysel ve kurumsal müşterilerin teknoloji ihtiyaçlarına da yanıt veren Samsung ve Turkcell, uzun soluklu bir iş ortaklığı sürdürüyor. Bu iş birliğini gelecekte hangi noktaya ulaştırmayı hedefliyorsunuz?

Türkiye’nin ilk canlı 5G deneyimini 2018 yılında Turkcell iş birliği ile gerçekleştirmiştik. Canlı olarak gerçekleştirdiğimiz 5G etkinliğinde Samsung’un sunduğu 5G Sabit Kablosuz Erişim Teknolojisi kullanılarak 4K çözünürlükte canlı yayın izleme, bulut üzerinden canlı oyun oynama ve canlı olarak 360 derece kameraların izlenmesi gibi deneyimleri davetlilere göstermiştik. 5G’nin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizdeki geleceğini de umut verici görüyor, 5G teknolojisini daha geniş bir cihaz yelpazesiyle daha erişilebilir hale getirme konusunda öncü bir rol oynamaya devam ediyoruz.

Türkiye’de mobil iletişimin başlamasına öncülük eden Turkcell ile yaptığımız iş birliklikleri, sürekli gelişen ve yenilenen teknoloji dünyasının dinamikleri doğrultusunda artarak devam edecek. Samsung ve Turkcell gibi iki büyük teknoloji şirketin iş birliği hem kurumsal hem bireysel kullanıcılara eşsiz deneyimler ve ayrıcalıklar sunacak. Bu anlamda Turkcell en önemli iş ortaklarımızdan biri.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up