Haberler

Dünyanın 48 Megapiksel kameralı ilk telefonu: Honor View 20

0

Huawei’nin alt markasının yeni telefonu Honor View 20, dünyanın 48 Megapiksel kameralı ilk telefonu olma özelliğini taşıyor.

Bir süredir hakkında dedikodular çıkan Honor View 20 kısmen de olsa resmi olarak tanıtıldı. Yeni telefonun en önemli özelliği ise Sony tarafından geliştirilen IMX586 sensörü sayesinde 48 Megapiksel çözünürlük sunan bir kameraya sahip olması.

Dünyanın 48 Megapiksel kameralı ilk telefonu: Honor View 20

Honor View 20 sadece bu özellikleriyle değil aynı zamanda Dual NPU ve ikili AI yani yapay zeka ünitesi ile dikkat çekiyor. Kirin 980 işlemciden güç alan telefon, üst düzey donanımı sayesinde yapay zeka destekli fotoğraf çekim imkanı sunuyor.

Telefonda bulunan bir diğer özellik ise Link Turbo. Bu yeni teknoloji Wi-Fi + 4G’nin beraber kullanımını sağlıyor. Bu sayede şebeke sinyalinin az olduğu yerlerde bu iki teknoloji birbirini destekiyor. Henüz resmi olarak tanıtılmasa da Honor View 20’nin prototip hali kamuoyu ile paylaşıldı.

Ön yüzünde kamera deliği bulunan telefonda neredeyse çerçevesiz bir ekran yer alıyor. Markanın Full View 3.0 adını verdiği bu ekran tasarımı, 4.5 mm büyüklüğünde bir kamera deliği taşıyor. Resmi duyurusu 26 Aralık tarihinde Çin’de yapılması beklenen telefonun global lansmanın ise 22 Ocak’ta Paris’te gerçekleştirilecek.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up