Haberler

FedEx’ten devrim gibi yenilik

0

Amerikan kargo şirketi FedEx, satıcıların müşterilere aynı gün içinde teslimat yapabilmesine yardımcı olmak için özerk bir robotik teslimat cihazı geliştirdi.

Tüketicilerin gittikçe artan beklentilerini karşılamak üzere tasarlanan SamDay Bot, perakendicilerin yakındaki müşterilerden gelen siparişleri kabul etmelerini ve robotun aynı gün içinde doğrudan alıcının evine veya ofisine gönderimini sağlıyor.

Ortalama olarak satıcı müşterilerinin yüzde 60’ından fazlasının bir mağazanın 3 mil yakınında yaşadığını keşfeden FedEx, talepler doğrultusunda hiper-yerel bir teslimat hizmeti yaratma fırsatı gördü.

FedEx’in yeni robotu, küçük ölçekli gönderileri bir depodan veya bir mağazadan müşterinin kapısına güvenli bir şekilde ulaştırmak için kaldırımları çıkıp yol kenarlarında bile ilerleyebiliyor.

FedEx Yönetim Kurulu Başkan Vekili Brie Carere, “FedEx SameDay Bot, yerel teslimatın yüzünü değiştirmek ve perakendecilerin, müşterilerinin artan beklentilerini etkin bir şekilde karşılamasına yardımcı olmak için tasarlanmış bir yeniliktir” açıklamasında bulundu.

DEKA Araştırma ve Geliştirme Şirketi ile birlikte geliştirilen SameDay Bot, çevresini tespit etmek için birden fazla kamera ve LiDAR uzaktan algılama teknolojisini kullanan “yaya güvenliği” teknolojisine sahip.

Bu güvenlik teknolojisi, robotu engellerden uzak tutmak, güvenli bir yol çizerek çarpışmalardan kaçınmak ve botun tüm trafik kurallarına uymasını sağlıyor.

FedEx bu yaz, Memphis, Tennessee gibi seçili şehirlerde farklı FedEx ofislerinin bulunduğu yerler arasında teslimat yapacak olan robotu test etmeden önce güvenlik standartlarını ve müşterilerin özel ihtiyaçlarını karşılamak için bu modeli geliştirmeyi planlıyor.

 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up