Haberler

Apple’dan AR tabanlı Akıllı Gözlük

0

TF Uluslararası Menkul Kıymetler analisti Ming-Chi Kuo’nun son tahminlerine göre,  Apple’ın ilk arttırılmış gerçeklik (AR) akıllı gözlükleri, fonksiyonlarını yerine getirebilmek için bir iPhone üzerinden biraz yardım alacak.

Render, işlem, internet bağlantısı gibi ağır yüklerin çoğunu iPhone yüklenecek. Bunun yanında gözlüğün kendisi de dijital görüntüleri gerçek dünyaya entegre etmek için bir ekran görevi görecek.

Apple’ın bu yeni gözlüklerinin 2019’un dördüncü çeyreği ile 2020’nin ikinci çeyreği arasında seri üretime girmesi bekleniyor.

Genel olarak bakıldığında Apple’ın Akıllı Gözlükleri’nin 2016 yılında Google’ın piyasaya sürdüğü Daydream View ve 2015’te piyasaya sunulan Gear VR Samsung gibi cihazlarlarla benzer bir şekilde çalışacağı ortaya çıkıyor. Yine de aralarında birkaç fark da bulunuyor tabii.

Google ve Samsung’ın sanal gerçeklik gözlükleri oyunları ve diğer VR uygulamaları çalıştırmak ve görüntülemek için tamamen akıllı telefonlardan destek alıyorlardı. Ancak Apple’ın çıkartacağı bu yeni gözlük tam olarak bir AR seti olarak tanımlanıyor.

Bu da bu gözlüğün diğerlerine kıyasla çok farklı bir deneyim sunacağı anlamına geliyor. Apple’ın yeni gözlüklerinde gelen önceki raporlara göre içinde yerleşik bir görüntü olacağı söyleniyor.

Samsung’da olduğu gibi iPhonu’un da gözlüğün içine sokulmasına gerek olmayacak. Kullanıcı, bu gözlüğü iPhone’u üzerinden çalıştırabilecek.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up