Haberler

Kripto para hırsızlarının sayısı artıyor!

0

Dünyanın önde gelen teknoloji devlerinden biri olan IBM tarafından yapılan araştırmaya göre insanların bilgisayarlarına sızarak kripto para madenciliği yapan hackerların sayısı gün geçtikçe artıyor.

IBM X Force Araştırma Ekibi, kripto para sektöründeki hacker saldırılarının en çok hangi alana sızmaya çalıştıklarını çözebilmek için yeni araştırma gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz yılda yapılan tüm siber saldırıları değerlendiren araştırma ekibi, bu araştırmalar sonucunda buldukları tüm verileri geçtiğimiz günlerde yayınladılar.

IBM X Force Araştırma Ekibinin yayınladığı raporlara göre, geçtiğimiz yıldan günümüze kadar insanların bilgisayarlarını hackleyerek kripto para madenciliği yapan hırsızların oranında kayda değer bir artış olduğu gözlemleniyor.

Söz konusu rapora göre yapılan bu türdeki saldırıların 2018’in başı ve sonu arasında %450’lik bir artış olduğu görülüyor.

Yine yapılan bu araştırmada, insanların bilgisayarlarına sızarak, bilgilerini ele geçirdikten sonra fidye isteyen hackerların oranında ise %45’lik bir düşüş söz konusu.

IBM’e göre fidye amaçlı yapılan saldırılarının bu kadar düşmesindeki temel sebeplerden birisi, siber korsanların artık kripto para madenciliğiyle hırsızlık yapmaya başlamış olmaları.

İnsanların bilgisayarlarına sızarak fidye isteyen kişilerin bunu genellikle bir kez yapabiliyor olmaları, bu orandaki düşüşün bir diğer nedeni olarak görülüyor. Çünkü bu tür saldırılara maruz kalan kişiler saldırıdan hemen sonra konuyla ilgili önlem alabiliyor.

Kripto para madenciliği ise buna karşılık olarak daha uzun vadeli olduğu için internet korsanlarının ilgisini cezbediyor.

IBM konuyla ilgili şu açıklamayı paylaştı; “Fidye amaçlı bir saldırı gerçekleştirdiğinizde kurbandan sadece bir kez fidye alabilirsiniz. Uzun vadede bir geliriniz olmaz böylece fidyecilik verimsiz bir saldırı haline geliyor.”

Yapılan araştırmalara göre sadece bu konuda değil, tüm kripto para sektöründeki siber saldırıların sayısında da kayda değer bir artış görünüyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up