Haberler

İngiltere’de otonom otobüs denemeleri başladı!

0

İngiltere’nin hazırlık aşamasında olan ilk otonom otobüsü, şimdilik Manchester’da bir deponun çevresinde testlerini sürdürüyor.

İngiltere, tam boyutlu ilk otonom otobüsünü sınırlı bir alan için de olsa sürüşe çıkardı. Tek katlı olan otobüs şimdilik Manchester’da bir otobüs deposunun etrafında manevra ve park denemelerine başladı. Eldeki bu teknolojiyle tüm otobüsler daha güvenli hale gelecek.

İngiltere’de otonom otobüs denemeleri başladı!

Otobüs, yapılan bu denemelerin sonucunda 2020 yılında İskoçya’nın en büyük köprüsü olan Fort Road Bridge Corridor boyunca yolcu taşıyacak. Otonom aracın sensör paketinde radar, LIDAR, optik kameralar, ultrason ve uydu navigasyonu bulunuyor.

Diğer tüm otonom araçlarda olduğu gibi manuel olarak bir sürücü tarafından sürülebilme şansı da olan bu otobüs, kör noktalar için sürücüleri veya yayaları uyarabilecek. Henüz başlangıç aşamasında ve sınırlı bir alanda sürüş yapan otonom otobüs, Birleşik Krallık’ın otonom araç teknolojisinde önemli bir atım attığını gösteriyor.

Bu gelişme otonom bir savaş uçağı veya sürücüsüz teslimat yapabilen bir FedEx aracı kadar heyecan verici olmasa da otobüsler ilk otonom toplu taşıma araçları olacak ve bizi geleceği bir adım daha yaklaştıracak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up