Haberler

Galaxy S10’un ekranı rakiplerini geride bıraktı

0

“En iyi ekran” ödüllerine alışkın olan teknoloji devi Samsung, yeni çıkarttığı amiral gemisi Galaxy S10 ile yine bütün rakiplerini geride bıraktı.

Samsung, OLED ekran teknolojisini çıkarttığı her yeni telefonuyla beraber biraz daha geliştiriyor. Şirketin çıkarttığı her Galaxy amiral gemisi için DisplayMate’ten düzenli olarak “en iyi ekran” ödülü artık herkes tarafından bilinen bir şey. Şimdi ise Galaxy S10’un ekranına ilişkin veriler, ortaya çıktı.

Galaxy S10’un ekranı rakiplerini geride bıraktı

Yapılan analizlerin verilerine göre Galaxy S10’un ekranı, bir düzinenin üzerinde Görüntü Performansı Rekoru’nu kırmış bulunuyor. Bunlar arasında Mutlak Renk İsabeti için 0,4 JNCD de bulunuyor. Bunun anlamı ise DisplayMate’e göre renk isabetinin kusursuzdan neredeyse ayırt edilemez olduğu.

DisplayMate’in raporları, Samsung’un resim kalitesi ve renk isabeti üzerinde yoğunlaştığını söylüyor. OLED Donanım Performansı’nda da belli başlı ilerlemeler görülüyor. Yüksek Parlaklık Modu, Galaxy S9’a göre yüzde 17 daha fazla yüksek parlaklık sağlıyor. Galaxy S10, En Yüksek Tam Ekran Parlaklığı alanında da 804 nit ile yeni bir rekora imza atıyor. Telefonun Tepe Ekran Parlaklığı, Kontrast Oranı alanlarında da yeni rekorlar kırdığını da görebiliyoruz.

Yapılan testler sonucunda Galaxy S10, şimdiye kadarki en yüksek puan olan A+’yı aldı. Yapılan bu testler ise Samsung tarafından sağlanan üretim öncesi cihazlar üzerinde gerçekleşti. DisplayMate, Galaxy S10’un ekranını “laboratuvarda test ettiğimiz en yenilikçi ve yüksek performanslı akıllı telefon ekranı” ifadeleriyle değerlendirdi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up