Haberler

Louis Vuitton Blockchain kullanacak

0

Fransa’nın ve dünyanın dev isimlerinden Moet Hennesy Louis Vuitton SE (LVMH), kendi ürünlerini Blockchain teknolojisi aracılığıyla takip etmek için ConsenSys ve Microsoft Azure ile bir ortaklık yapmaya başladı. Şirket bünyesinde Louis Vuitton ve Parfums Christian Dior gibi dev iki isim barındıran LVMH, kendi ürünlerini daha verimli bir şekilde izleyebilmek için AURA adlı bir Blockchain platformunu kullanmayı amaçlıyor.

Louis Vuitton, Blockchain kullanacak

Bu zamana kadar yapılan açıklamalara göre bu teknolojinin Mayıs veya Haziran 2019 tarihinde kullanıma hazır hale gelmesi düşünülüyor. 1854 yılında kurulan ve moda dünyasının en büyük isimlerinden biri olan Louis Vuitton ve onun yanı sıra parfümleriyled dünya genelinde ön plana çıkan Christian Dior, milyonlarca kişi tarafından beğeniyle takip ediliyor.

CoinDesk gibi kaynaklar tarafından yapılan haberlere göre bu isimler, Blockchain teknolojisi ile birlikte çok daha güvenli bir şekilde işlem yapabileceklerine inanıyorlar. Hal böyle olunca bu isimler JPMorgan’ın Quorum adlı Blockchain platformuyla desteklenen AURA platformundan faydalanabilirler. AURA adlı platformun başlangıç aşamasında LVMH ürünlerinin geçerliliğini tespit etmek için kullanılması başlangıç olarak amaçlanıyor.

Bu platform sayesinde çok daha kolay bir şekilde ürün takibi yapılabilecek. Şirket ilerleyen zamanlarda bu platformu kullanarak fikri mülkiyetleri korumak ve kendi müşterilerine özel bazı etkinlikler düzenlemeyi düşünüyor. LVMH, Blockchain teknolojisinden yararlanabilmek ve böyle bir platform oluşturabilmek için için bu alanda uzman olan bir ekibi bünyesine kattı ve bu ekip son bir senedir AURA projesinde çalışıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up