Haberler

Microsoft şimdi de Windows Lite için çalışıyor

0

Dünya yazılım devi Microsoft hakkında ortaya çıkan bazı sızıntılara göre şirket Chrome OS karşısına Windows Lite isimli yeni bir işletim sistemi çıkarmak için çalışıyor. Ortaya çıkan veriler, Microsoft’un çift ekranlı cihazlarla ilgili planlarını ortaya çıkardı. Yazılım devi, Windows’un ara yüzünü basitleştirerek birçok üreticinin üzerinde çalıştığı ve yakın zamanda tanıtılması beklenen çift ekranlı cihazlara uygun bir işletim sistemi tecrübesi oluşturacak ve bu sayede Windows, Google’ın Chromebook cihazları ile birden çok kategoride rekabet edebilecek.

Microsoft şimdi de Windows Lite için çalışıyor

Microsoft’a yakın kaynaklar tarafından elde edilen raporlara göre Microsoft, Windows işletim sistemini hafifleştirerek birçok üretici tarafından tanıtılması beklenen çift ekranlı modellerde Chrome OS karşısında güçlü bir alternatif oluşturmayı planlıyor. Microsoft’un geliştirdiği yeni Windows versiyonu, Windows Lite adına sahip. Microsoft, Windows deneyimindeki birçok unsuru da Lite OS bünyesinde sunmayarak sistemi daha düşük seviyedeki donanımlarla çalışmaya uygun hale getirmeyi amaçlıyor.

Eğer tüm bunlar size yabancı gelmiyorsa daha önce Microsoft Courier projesini duymuş olma olasılığınız oldukça yüksek. 2010 yılında tekrar duyurulan bu konsept o zaman için sadece kâğıt üzerinde kalmış olsa da bu teknolojiye yatırım yapan Intel için aynı durum söz konusu değildi. Öyle ki, Intel çift ekranlı ürün kategorisini açıkça desteklemenin yanı sıra bu teknoloji için iki ayrı prototip modeli tasarladı.

Microsoft, uzun bir süredir C-Shell (Composable Shell) üzerinde çalışıyor ve C-Shell’in yeni versiyonunun yanı sıra Windows Shell’in hafifleştirilmiş versiyonu da erişime açık olunacak. Bu sistem, günümüzde Windows Core OS olarak biliniyor ve bu sisteme sahip ürünler arasında Microsoft’un HoloLens 2 karma gerçeklik başlığı ve yakın zamanda tanıtılması beklenen Surface Hub 2X’de bulunuyor. Uzmanların tahminlerine göre ilk çift ekranlı kişisel bilgisayar modelleri Windows Lite ile geliyor olacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up