HaberlerTeknolojiYAPAY ZEKA

Bu insanlar aslında yok! Yapay zeka…

0

Yeni bir yapay zeka teknolojisini üst düzey biçimde kullanan bir internet sitesi gerçekte var olmayan ama gerçek insan ile arasında hiçbir farkı bulunmayan insan yüzleri oluşturabiliyor. Yapay zekanın gerçek insan yüzlerini farklı yüzlere yerleştirebildiğini artık herkes biliyor ancak artık gerçekte var olmayan insan yüzleri de artık yapay zeka sayesinde oluşturulabiliyor.

Bu insanlar aslında yok! Yapay zeka…

Geliştirici Philip Wang, kendi tasarladığı ThisPersonDoesNotExist sitesi ile anladığımız kadarıyla göre sonsuz sayıda gerçek dışı ama tam olarak gerçek gibi görünen insan yüzleri oluşturan yapay zekasını gösteriyor.

Geliştirici, NVIDIA tarafından tasarlanan generative adversarial adı verilen network sisteminden yarım alıyor ve oldukça büyük bir fotoğraf albümü kullanıyor. Sonuçlar her ne kadar tam anlamıyla mükemmel olmasa da gerçekten özenle tasarlanmış çalışamları  gerçeklerinden ayırmak oldukça zor. Ayrıca bu sistem çok fazla işlem gücüne de ihtiyaç duymuyor.

Wang’in yaptığı açıklamalara göre kiralık bir sunucuda bir NVIDIA GPU kullanarak her iki saniyede bir adet yüz meydana getirilebiliyor. Wang, bunun kendisi çok büyük bir teknolojik atılım olmadığını söylese de, yapay zekanın fotoğrafları bu denli değiştirebilme yeteneğine sahip olması oldukça ilgi çekici.

 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up