HaberlerSİBER GÜVENLİKTeknoloji

Mobil saldırılar neredeyse 2 kat arttı!

0

Dünya genelinde mobil aygıtlara yapılan korsan saldırıların sayısı geçtiğimiz yıla oranla neredeyse iki kat artış gösterdi. Git gide mobilleşen dünyamızda siber korsanlar da mobil cihaz kullanan insanların akıllı telefonlarında depolanan devasa büyüklükteki veri miktarının farkına varmış durumdalar.

Mobil saldırılar neredeyse 2 kat arttı!

Bu sebepten ötürü de siber korsanlar tarafından yazılan kötü amaçlı mobil yazılımlar kullanan saldırıların sayısı giderek artıyor. Kaspersky Lab’ın yeni araştırmasına göre sadece geçtiğimiz yıl içinde bu sayı neredeyse iki katına çıktı.

İki yıl önce 2017 yılında tüm dünya genelinde 70 milyona yakın bir mobil saldırı bulunurken, bu sayı geçtiğimiz sene 120 milyona kadar ulaştı ve çok daha fazla tekil kullanıcı bu tür saldırılardan ktöü anlamda etkilenmeye başladı.

Öte yandan bu tür siber korsanların saldırdığı cihaz sayısı artarken, saldırılarda kullanılan kötü amaçlı yazılımların çeşitliliği azaldı ve özgünleşti. Bu sonuçlar neticesinde şirket araştırmacıları, kötü amaçlı mobil yazılımların kalitesinin gün geçtikçe arttığı ve daha etkili olduğu sonucuna vardı.

Uzmanların yaptıkları araştırmaların sonucu sadece saldırıların sayısının arttığını değil, kötü amaçlı yazılımlar ile karşılaşan kullanıcı sayısında da artış olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz yıl etkilenen kullanıcı sayısı artarak neredeyse 10 milyon kullanıcı sayısına ulaştı.

 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up