Haberler

iPhone damarları tarayacak

0

Çıkardığı her yeni modelle çığır açmaya devam eden Apple’ın bir sonraki iPhone’unda yer alacak Face ID, yüzünüzde bulunan damarları tarayabilir.

Şubat 2018’de müracaatı yapılan patent, kullanıcının yüzündeki damarları ön kamerayla taramaktan söz ediyor ve buna “subepidermal görüntüleme” diyor. Kamera, muhtemelen kızılötesi olarak yüzünüzü tarıyor ve alet, patentte anlatılan işlemleri gerçekleştirerek bir tarama yapıyor. Patent müracaatı, işlevin bir alette bulunacağını sağlama bağlamıyor. Hem de patent müracaatı, iPhone XS’nin piyasaya sürülmesinden önce yapılmış ve işlev, iPhone XS’de bulunmuyor. Ancak böyle bir işlev, iPhone’ların güvenliğine katkıda bulunabilir.

Apple bu teknolojiyi iPhone 11’de kullanırsa, bunu ilk yapan firma olmayacak. 2019’un ortasında satışa sunulması beklenen LG G8 ThinQ’te de benzer bir teknoloji yer alacak. Firmaların yüz tanıma yerine değişik yollar aramasının nedeni, Galaxy S10 gibi bir takım telefonların maske veya resimlerle kandırılabilmesi. Damar görüntüsünün alınması, güvenlik meselesini azaltabilir veya ortadan kaldırabilir.

 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up