Haberler

Windows’tan sanal masaüstü sürümü

0

Microsoft, geçtiğimiz sene duyurduğu “Windows Sanal Masaüstü”nü bir yıllık özel geliştirme sürecinin hemen peşinden sunmaya başladı.

Geçtiğimiz yıl Ignite 2018 konferansında boy gösteren Microsoft, Windows Sanal Masaüstü’nü bahsi geçen etkinlikte duyurmuştu. O yıldan bu yana önizleme vaziyetinde olan program geçtiğimiz gün genel ön izleme sürümüne kavuştu.

Hizmet, Office 365 ProPlus için optimize edilmiş çoklu kullanıcı tecrübesi sunabiliyor.

Microsoft, Sanal Masaüstü’nü çeşitli ortaklıkları ile de zenginleştirecek. Sözgelimi, Galaxy aletinizi bir monitöre takmanıza ve masaüstü tecrübesiyle kullanmanıza müsaade veren özellik olan Samsung DeX ile Windows Virtual Desktop’ı kullanabileceksiniz. Üstelik Windows Sanal Masaüstü’nün bir Windows imajı ile bağlı olarak çalışıyor olması sayesinde Android uygulamaları ile sınırlandırılmış olmayacaksınız. Windows Sanal Masaüstü öte yandan Citrix’in Bulut hizmetleriyle de çalışabilecek.

Tüm bu işlemlerin Azure üzerinden çalışacak olması nedeniyle Windows Sanal Masaüstü’nü kullanmak için öncelikle bir Azure aboneliğine ihtiyacınız olacak. Özellik, Microsoft 365 F1, E3 ve E5, Windows 10 Enterprise E3 ve E5 ve Windows 7 ve Windows 10 için Windows VDA’ya dahil olacak. Windows Server için ise RDS ve CAL müşterileri bu servisten yararlanabilecek.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up