Haberler

Bitcoin projesi tutmadı

0

Şu anda dünyada Bitcoin’i bir ödeme metodu olarak kabul eden firmaların sayısı 15 bini buldu ve Avrupa’da Bitcoin ATM sayısı hemen hemen ikiye katlandı. Bunlar her ne kadar son derece umutlandırıcı ve cesaret verici rakamlar olarak görünse de, Bitcoin ve kripto para kabul eden şirketlerde bu para birimleri ile alışveriş yapıldığını görmek güç.

Hollanda’nın Arnhem bölgesinde bir ‘Bitcoin Şehri’ hayal edilmiş ve bu kurulan ana yapının amacının mevcut finansal sisteme bir alternatif yaratabilecek bir ekonomi ortaya çıkarmak olduğu dile getirilmişti.

Bu bölgede likör dükkanlarından giyime; otellerden lokantaya bir hayli işletme kripto para ödemelerini kabul etmeye başlarken, bölgede toplam kripto para ile ödeme kabul eden işletme sayısı 114’e erişmişti.

2014 senesinde, o dönem son derece büyük beklentiler ile kurulan bu Bitcoin Şehri, buna rağmen pek de başarılı olamadı. Bitcoin o günden bugüne ciddi düşüşler, tarihi ücret artışları ve sert düzeltmeler gibi bir hayli şey yaparken, o bölgede Bitcoin ile yapılan işlem sayısı çok az kaldı.

Sene başından bu yana bölgede yalnızca 50 kripto para işlemi meydana geldi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up