Haberler

Nest Hub Max

0

Google, akıllı ev cihazları ailesine bir yeni cihaz daha ekledi: Nest Hub Max. Net Hub Max kullanıcısına, medya oynatıcısı, dijital takvim ve fotograf çerçevesi özelliklerinin yanında güvenlik kamerası işlevi de sunabiliyor.

Google I/O 2019 etkinliğinde yeni ürün ve çözümlerini tanıtmaya devam ediyor. Pixel ailesinin yeni akıllı telefonları ve Android Q bir yana Google, evdeki deneyimi dijitalleştirmek için de bir hayli çalışıyor. Bu zamana kadar Google Asistan, Home ve Chromecast gibi ürünlerle kullacıların günlük rutinlerini zenginleştiren Google, Nest Hub Max ile akıllı ev ekosistemini zenginleştirmeye devam ediyor. 10 inçlik bu akıllı ekran ilk etapta sabit bir tablet bilgisayar gibi görünebilir ancak Google, Nest Hub Max’in ön yüzünde bulunan kamerası sayesinde canlı olarak sahibinin akıllı telefonuna video paylaşabildiğini, bu sayede bir güvenlik kamerası olarak da kullanılabileceğini belirtti.

Google Nest Max, YouTube üzerinden video oynatabilme ve multimedyaları görüntüleyebilme işlevi ile bir mutfak televizyonu olarak da kullanılabilecek. Bununla birlikte Duo desteğine sahip cihaz üzerinden görüntülü konuşmak da mümkün olacak.

Akıllı evin kontrol paneli

Next Hub Max gibi çözümlerin değişen dünyanın elçisi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Çünkü Next Hub üzerinden kullanıcılar, evlerindeki akıllı ampulleri kontrol edebilecek, termostat ve diğer akıllı ev aletlerini kontrol edebilecek. Tüm bunları yaparken cihaz, bünyesinde barındırdığı yüz tanıma teknolojisi sayesinde de güvenliği elden bırakmayacak. Google bu noktada Nest Hub Max’in kullanıcıya ait verileri ve yüz tarama verisini bulut üzerinde değil de kendi dahili belleğinde depolayacağı, bu sebeple de hiç bir güvenlik tehditine izin verilmeyeceğini ekledi.

Nest Hub Max ve diğer ürünler için Türkiye resmi satışının olup olmayacağı belli değil. Ancak ürünün bu yaz sonunda 229 dolarlık fiyat etiketi ile raflardaki yerini alacağı duyuruldu.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up