Haberler

Lenovo dünyanın ilk katlanabilir ekranlı bilgisayarını görücüye çıkardı

0

Lenovo Accelerate etkinliğinde dünyanın ilk katlanabilir forma sahip dizüstü bilgisayarını tanıttı. Efsane Thinkpad serisine ait bilgisayar tasarımı kadar performansı ile de vaatkâr. Lenovo ABD’nin Orlando şehrinde düzenlediği Accelerate isimli etkinliğinde en yeni ürünlerini tanıttı.

Lenovo dünyanın ilk katlanabilir ekranlı bilgisayarını görücüye çıkardı

Şirket, Thinkpad serisine dahil ettiği yeni katlanabilir dizüstü bilgisayarı ile tüm ilgiyi üzerine topladı. Lenovo’nun zaten pazarda yer alan iki ekranlı klavyesiz bir dizüstü modeli mevcuttu. Ancak şirket hem büyük bir tablet hem klasik bir bilgisayar gibi kullanılabilen bu tek parça ekranlı yeni konsept ile bilgisayar pazarında yepyeni bir trend yaratmayı amaçlıyor.

LG tarafından üretilen 13.3 inçlik 2K OLED bir ekranda oluşan yeni dizüstü bilgisayar, gücünü Lenovo’nun eski modellerinde olduğu Intel işlemcilerden alıyor. 2020 yılında satışa çıkartılması planlanan model şu an için sadece bir prototip olarak gösterilmiş. Farklı kullanım ihtiyaçlarını karşılayabilmek için geliştirilen yeni bilgisayar için şimdilik bir satış fiyatı belirtilmiyor.

Lenovo’nun hedefi yeni bir trend ile pazarı değiştirmek

Lenovo an itibariyle en çok tercih edilen kişisel bilgisayar markası hüviyetinde. Gerek oyuncu ürünleri gerekse iş dünyasına yönelik sunduğu modelleri ile iddiasını sürdüren firma mobil teknolojilerin pazarı domine etmesi ve bununla birlikte klasik kişisel bilgisayar pazarındaki doygunluk sebebiyle yeni arayışlar içerisine girmiş gibi görünüyor. Kullanıcı deneyim açısından belki de uzun bir süre soru işaretleri ile karşılanacak bu yeni konseptin pazarda yer edebilmesi katlanabilir ekran maliyetlerinin kabul edilebilir seviyelere inmesi de gerekecek gibi görünüyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up