Haberler

Huawei’den sonra Google da iPhone’u gece çekiminden vuruyor

0

Google I/O kapsamında tanıttığı yeni akıllı telefonları için hazırladığı reklam panoları ile dikkatleri üstüne çekti. Panolarda ‘’Phone X’’ isim ile iPhone X’e alaycı bir gönderme var.

Google geçtiğimiz hafta resmen tanıttığı Pixel 3a ce 3a XL için pazarlama faaliyetlerine de başladı. Orta segmente konumlanan yeni modeller hem uygun fiyatlı hem de güçlü özelliklere sahip. Kamera yetkinliği açısından Pixel 3 modeli ile eşdeğer olan modeller için yakın zamanda asılan reklam panoları ise dikkat çekici.

İki ayrı reklam gibi görünen panolarda, gece modunda çekilmiş iki ayrı fotoğraf yer alıyor ve fotoğrafların üzerinde ‘’Phone X $999’’ ve ‘’$399 dolar’’ ibareleri yer alıyor.

Bu reklam çalışması ile Google, ‘’Phone X’’ ile net bir şekilde iPhone X’i işaret ederek, ‘’Pixel 3a yarısından daha ucuz bir fiyat ile daha yüksek kamera performansı sağlayabiliyor’’ demiş oluyor.

Bir benzerini Huawei, lansmanlarda yapmaktaydı

Google reklamları ile yaptığı göndermeler Huawei’nin lansmanlarını hatırlatmıyor değil. Öyle ki Çinli teknoloji devi özellikle P serisinin her yeni üyesi tanıtıldığında mutlaka kamera yetenekleri açısında iPhone’nun nasıl önüne çektiğinin altını ısrarla çizmekten imtina etmez. Son P30 Pro lansmanının da ise Google’ın yaptığının çok benzeri şekilde salon karartılmış ve CEO iPhone XS Max ile P30 Pro’nun gece çekim performanslarını canlı canlı test etmişti. Bununla da kalmayıp sunum esnasında tüm kamera yetkinlikleri Samsung ve Apple ürünleri ile teker teker kıyaslanmıştı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up