Haberler

Pokemon Go’ya yeni rakip: Minecraft Earth

0

Microsoft, Minecraft’ın yeni sürümü Earth için ilk resmi tanıtım videosunu yayınladı. Yeni Minecraft sürümü sınırsız blok dünyasını sokağınıza taşıyor. İlk yayınlandığı günden bu yana tam 10 yıl geçen ve hemen her platformda indirme rekorları kıran, basit arayüzü ve teknikleriyle dünyayı kasıp kavuran Minecraft’ın yeni bir oyunu geliyor. Pokemon Go’dan hatırladığımız artırılmış gerçeklik tabanlı dış dünya ile sürekli etkileşimi referans alan oyun formatı bu kez Microsoft imzasıyla Minecraft’a uyarlanıyor. Yeni Minecraft oyununda eskisinden alışık olduğumuz küp bloklar ile dünyalar kurmak bu kez kendi sokağımızda mümkün olacak. Üstelik Minecraft Earth gerçek dünyada gerçekleşmesine rağmen yaratıcılık konusunda kayıp yaşatmayacak.

Pokemon Go’ya yeni rakip: Minecraft Earth

Temel prensipleri Pokemon Go ile aynı olan Minecraft Earth’te oyunu açar açmaz kamera aktif hale geliyor ve oyunda yaptığınız yapıları doğrudan gerçek dünyada simüle edebiliyorsunuz. Microsoft yeni Minecraft oyunu için open street map ile görevlerin oluşturulduğunu ve oyunun kendi bulut platformu Azure altyapısında çalışacağını duyurdu.

Halihazırda kapalı betası üzerinde testlerin sürdürüldüğünü belirten The Verge, oyunun tüm kullanıcılara sunulması için en yakın zamanın önümüzdeki yaz yahut yıl sonu olacağını öngörüyor.

Dünyanın en çok oynanan oyunlarından Minecraft’ın yeni sürümü için yayınladığı videoya bakacak olursak mobil oyunda tasarlanan hemen her şeyi(bu bir ağaç ev ya da devasa bir ejderha olabilir) gerçek dünyaya uygulayabiliyorsunuz ancak şu an için oyunda herhangi bir rekabetçi mod ya da puanlama sisteminin olup olmadığı paylaşılmadı. Zaten milyonlarca oyuncuya sahip Minecraft, Earth ile birlikte rekabeti önplana çıkarırsa bu, Niantic’in Pokemon Go ile elde ettiği başarıyı geride bırakması anlamına gelebilir.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up