Haberler

Sony akıllı telefon üretmeye devam edecek

0

Sony’nin yeni CEO’su güçlü rekabete rağmen şirketin mobil bölümündeki inancını koruduğunu açıkladı.  Japon devinin başı Kaz Hirai’nin yerini alan Kenichiro Yoshida “Akıllı telefonlar eğlence amaçlı donanımlardır ve bu donanımı markamızı sürdürülebilir hale getirmek için gerekli bir bileşen olarak görüyoruz.” dedi.

Sony akıllı telefon üretmeye devam edecek

Sony CEO’su Kenichiro Yoshida, şirketin Sony’nin eğlence odaklı kimliğinin merkezi bir parçası olarak konumlandırdığı ve esasında şirkete zarar veren Xperia akıllı telefon işine olan bağlılığını yineledi. Hirai, Sony’nin 2015’teki “geleceğin iletişim cihazı” konusunda sahip olduğu bilgiyi şirket içinde tutmak için akıllı telefonlar üretmeyi sürdüreceğini söyledi.

Yoshida sözlerine eski patronunun da söylemlerine atıfta bulunarak g​enç kuşakların artık TV izlemediklerine işaret ederek devam etti. Gençlerin artık ilk sığındıkları yerin akıllı telefonları olduklarını belirtti. Sony’nin mobil dünyada yer alması mantıklı çünkü şirket özellikle kamera sensörleri gibi bileşenleri diğer telefon üreticilerine satarak oldukça para kazanıyor.

Sony’nin CEO’su Yoshida’nın bu kararına rağmen şirketin, geçen yıl 6,5 milyon ürün sevkiyatı yapması ve 879,4 milyon dolarlık kayıp yaşaması akıllı telefon endüstrisinde büyük bir oyuncu olmaktan uzak olduğunu gösteriyor. Bu hafta düzenlenen yatırımcı gününde Sony’den Japonya, Avrupa, Hong Kong ve Tayvan dışındaki pazarlara odaklanmayacakları aktarıldı. Avustralya ve Orta Doğu gibi bölgelere artık fazla ilgi gösterilmeyecek.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up