Haberler

AT&T faturaları Kripto parayla ödenebilecek

0

AT&T ve BitPay ortaklığı sayesinde AT&T telefon faturaları kripto para kullanarak ödenmeye başlandı. BitPay’den ödeme yapılabilen kripto para birimleri Bitcoin, Bitcoin Cash, Gemini USD, Paxos, and Circle’s US Dollar Coin olarak belirlendi.

AT&T faturaları Kripto parayla ödenebilecek

Amerikan telekomünikasyon şirketi AT&T, ABD’de kripto para ile ödeme kabul eden ilk mobil operatör olduğunu duyurdu. Ödemeler AT&T’nin web sitesi üzerinden veya mobil uygulaması olan myAT&T aracılığıyla kripto para birimi kullanarak gerçekleştirilebiliyor.

Amerika merkezli şirket daha önce, hizmet duyurusunun ardından yapılan ödemelerin kripto para birimleri olarak bulundurulmayacağını, BitPay’in ödeme alındıktan sonra tahsil edilen kripto para miktarını, yasal para birimine çevirerek şirkete göndereceğini belirtmişti. AT&T İletişim Finansmanı Operasyonları Başkan Yardımcısı Kevin McDorman anlaşmaya ilişkin açıklamasında hizmetlerini her zaman geliştirme ve genişletme amacında olduklarını, kripto para birimi kullanan müşterileri için de bu hizmeti sunmaktan mutlu olduklarını söylemişti.

Kripto para ile ödeme hizmetlerine başlayan Facebook, Nike, Nordstrom, Home Depot ve Starbucks gibi şirketlere ek olarak, bu ayın başlarında da Whole Foods, Nordstrom ve GameStop’u içeren bir grup perakendeci de Flexa ödeme ağı üzerinden kripto para birimini kullanarak ödeme kabul edeceğini açıklamıştı. 2016’da Bitcoin ödemelerini BitPay ortaklığıyla kabul etmeye başlayan Steam ise 2017 yılının sonlarında kripto para ödemelerini sona erdirmişti.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up