Haberler

Hermeus Hipersonik jetiyle New York-Londra arası 90 dakika sürecek

0

ABD’li girişim ses hızının beş katına çıkan, New York-Londra yolcularını 90 dakika veya daha kısa sürede taşıyacak hipersonik jeti geliştirmek için finansal destek buldu.

Hermeus Hipersonik jetiyle New York-Londra arası 90 dakika sürecek

Atlanta merkezli Havacılık ve Uzay şirketi Hermeus Corporation, Mach 1’den Mach 5’e çıkartabilecek uçağı geliştirmek için yatırımcı ve kaynakların desteğiyle yeterli finansmanı elde ettiğini söyledi. Proje başarılı olursa, ticari transatlantik uçuşlarda devrim yapabilir. Şu anda, Londra ve New York arasındaki hava yolculuğu yedi saatten fazla sürüyor.
Yaratıcılar, uçağın saatte 3.300 mil seyir hızı ile 4.600 mil menzil kapasitesine sahip olacağını umuyorlar. Hermeus’un kurucu ortağı AJ Piplica, uzun mesafelerdeki seyahat hızını artırarak, geniş bant çağını getirmeye doğru bir yolculuğa çıktıklarını söyledi.

Hermeus’un kurucuları arasında Elon Musk’un roket projesi, SpaceX ve Jeff Bezos’un uzay girişimi olan Blue Origin’den eski çalışanlar bulunuyor.
“Hipersonik uçuş için en büyük zorluk itici güçtür” dedi. “Küçük araçlar gönderdik ve bunları bir hiper motorlu scramjet, gelişmiş bir jet motoru kullanarak uçurduk. Bu oldukça deneysel ve bunları bir yolcu uçağında görmeden önce çok uzun bir yolumuz var.

Hermeus’un kurucu ortağı ve CEO’su AJ Piplica, CNN’ye hipersonik bir yolcu uçağının geliştirilmesinin on yıl alabileceğini söyledi. Piplica, biletlerin New York ile Londra arasındaki tek yönlü bir uçuş için yaklaşık 3,000 dolara mal olacağını belirtti. Hermeus Corporation, ilk hipersonik seyahat girişimi değil. Haziran 2018’de Boeing de hipersonik bir yolcu uçağı için planlarını açıklamıştı.Eğer başarılı olursa Hermeus’un uçağı, Ekim 2003’te dört saatten kısa bir sürede New York-Londra arasında uçuş yapan son süpersonik uçak Concorde’den iki kat daha hızlı olacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up