Haberler

Amazon’dan insan duygularını okuyan giysi

0

Amazon’un insan duygularını okuyan bir giysi cihazı üzerinde çalıştığı iddia edildi. İddiaya göre bu cihaz bileğe giyilen ve sesle çalışan bir ürün. Bu cihazın, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin ürettiklerine nazaran daha ince bir sağlık aracı olacağı öngörülüyor.

Amazon’dan insan duygularını okuyan giysi

Bloomberg Amazon’un ses yazılım ekibi ve Amazon’un Lab126 şirketinin donanım bölümüyle görüştü. Giyilebilirlik konusunda işbirliği yapılan Amazon belgelerini inceleyen Bloomberg, bir akıllı telefon uygulamasıyla senkronize çalışan cihazın kullanıcının duygusal durumunu sesinden ayırt edebilen mikrofonlara sahip olduğunu öne sürdü. Bloomberg ayrıca bu teknolojinin kullanıcıya, başkalarıyla nasıl daha etkin bir şekilde etkileşime geçebileceği hakkında tavsiyelerde bulunabileceğini ekledi.

Amazon Lab216 2004 yılında Amazon tarafından kurulan yüksek profilli tüketici elektroniği ürünleri tasarlayan bir araştırma ve geliştirme şirketi. Amazon Echo, Kindle elektronik okuyucu, Amazon Fire TV ve Fire tablet ,Amazon Lab216’in geliştirdiği son derece yenilikçi ürünlerden bazıları. Lab126’nın geçen yıla ait bir raporunda ev robotu da geliştirdiği öne sürülmüştü. Amazon’un tüm donanım çabalarının bağlantı noktası Alexa, kabiliyeti yüksek cihazlarının ekosistemini oluşturuyor. Söylentiye göre bu ev robotu Alexa’yı daha mobil hale getiriyor ve sesli yardımcı sayesinde yepyeni bir kullanıcı farkındalığı boyutuna erişilebiliyor.

Ancak şu anki bilgilere göre Amazon’un bu yenilikçi projesinin ne kadar uzağında olduğu ya da herhangi bir ticari ürünle sonuçlanıp sonuçlanmayacağına ilişkin kesin bir söylem bulunmuyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up