Haberler

Amazon uygun fiyatlı Echo Show 5’i tanıttı.

0

Amazon, adını 5.5 inçlik ekrandan aldığı yeni Alexa ses asistanı Echo Show 5’i duyurdu. Yeni cihaz, şirketin akıllı ekran serisinin bir parçası olarak Echo Show ailesine katıldı. Echo Show 5, Amazon üzerinden 26 Haziran’da İngiltere’de 79.99 Pound, ABD’de 89.99 dolara satılacak.

Amazon uygun fiyatlı Echo Show 5’i tanıttı.

Echo Show 5 tek bir ekranda kişisel takvim, hava durumuna kadar her şeyi görüntüleyebiliyor. Echo Show 5, daha büyük ekranlı Echo Show veya daha küçük Echo Spot ile insanlarla görüntülü görüşme yapılabiliyor. Ayrıca, görüşülen kişinin Echo sahibi olmasını gerektirmeyen Skype aramalarını da destekliyor.

Amazon Avrupa Başkan Yardımcısı Jorrit Van der Meulen “Kompakt formuyla komodin veya masa için mükemmel. Ayrıca kullanıcıların daha rahat etmesi için bir kamera perdesine sahip. Daha fazla kontrol için yakında İngiltere’ye gelen yeni Alexa gizlilik özellikleri bulunuyor.” dedi.

Amazon, evdeki akıllı cihazlarla ilgili artan gizlilik endişesiyle birlikte ürünlerine fiziksel bir kamera kapağı eklemeye dikkat ediyor ve belirsiz olan yeni gizlilik özelliklerinde geliştirmeler yapıyor. Amazon bu atılımlarına ek olarak kullanıcıların Echo Show 5’e “Alexa, az önce söylediklerimi sil” ya da “Alexa, bugün söylediğim her şeyi sil” komutu verebileceğini söyledi. Ancak verilerin Amazon sunucularından gerçekten silindiği kesin değil. Çünkü akıllı ürünler en kullanışlı işlevlerini yerine getirmek için kişisel verilere ihtiyaç duyuyor.

Amazon’un iki tane daha sesli komutlara yanıt veren akıllı ekranı bulunuyor. Büyük Echo Show 229,99 dolar, daha küçük ve dairesel Echo Spot ise 129,99 dolara satın alınabiliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up