Haberler

Yeni iPhone modellerinde tam ekran Touch ID’ye olabilir

0

Barclays analistlerinden Blayne Curtis, 2019 modeline yeni kamera merceği eklenebileceği, 2020 modelinde ise tam ekran Touch ID olabileceğini söyledi.

Yeni iPhone modellerinde tam ekran Touch ID’ye olabilir

Analistlerin raporunda, bu yılki iPhone modellerinin arka kamerasında başka bir merceğin daha eklenmesine ek olarak 2018 sürümlerine çok benzeyeceği iddia ediliyor. Ayrıca, 6s  ailesinin bir parçası olan 3D Touch 2019 modellerinde ortadan kalkacağı belirtiliyor. iPhone XR, 6s modelinden sonra 3D Touch özelliğinin bulunmadığı ilk cihazdı. Bu yılki modellerin RAM’i de 3GB’tan 4GB’a artacak gibi görünüyor.

Apple, iPhone 8’inkine benzer bir iç kapsamla iPhone SE’nin yeni bir sürümünü 2020 yılı için planlıyor olabilir. Birçok kullanıcı, ileri teknoloji cihazlar için hala küçük form faktörünü tercih ediyor. Bu nedenle yeni SE sürümünün büyük ihtimalle bir kitlesi olacaktır. Cihazın gelecek yılın başlarında gelebileceği ancak bazı tedarikçilerin bu yeni cihazın varlığından haberdar olmadığı söyleniyor.

Daha büyük olacak yeni iPhone sürümlerine gelince 2020’de Apple ortalığı biraz daha hareketlendirecek gibi görünüyor. Şirket 5G desteği, 3D arka kamera, tüm seri için OLED ekranları ve yeni bir dokunmatik kimlikle cihazı biçimlendirebilir.

Apple, iPhone X’te yüz tanıma özelliğini uyguladıktan sonra iPhone’larda parmak izi tanıma işleminden uzaklaşmaya başladı ve 2018 modellerinin tümünde Face ID kullandı. Raporda, Amerikalı şirketin 2020 sürümünde ekranın altında bir ultrasonik parmak izi sensörü kullanabileceği ve kullanıcıların telefonun kilidini açmak için ekranın herhangi bir yerine dokunabileceği öne sürülüyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up