Haberler

Instagram’dan mobil internette tasarruf hamlesi

0

Instagram, hücresel veri kullanımlarında düzenlemeye gitti. Yeni dönemde platform kullanıcısına görselleri yüksek çözünürlükte görüntüleyebilmeleri için 3 ayrı seçenek sunacak.

Instagram’dan mobil internette tasarruf hamlesi

Yazılı içeriğin görsel ve videoya doğru yönelimi Instagram’ı dünyanın en ünlü sosyal medya platformlarından biri haline getirdi. Ancak bununla birlikte yine Instagram, kullanıcısının mobil internet paketinde en çok kullanım yapan mobil uygulamalar listesinin de zirvesinde yer aldı. Hal böyle olunca Instagram yöneticileri yeni bir hamle için çalışmalara başladı ve yeni dönemde kullanıcılarının internet paketinden daha çok tüketim yapan bir mimari tasarladı. iOS platformuna kıyasla hücresel veriyi gözle görülür şekilde daha tasarruflu kullanan Android platformuna gelen bu güncellemenin hem daha az veri kullanacağı hem de kullanacağı düşük bant genişliği sayesinde yükleme sürelerinin daha aşağıya çekilmesinin sağlanacağı belirtiliyor.

Instagram’dan veri tasarrufu nasıl sağlanıyor?

Instagram kullanıcılarına veri kullanımı için üç ayrı seçenek sunulacak. Ayarlar üzerindeki Hesap sekmesi altında yer alan Hücerel Veri Kullanıma ilişkin pencerede videoların ve yüksek çözünürlüklü görsellerin önden yüklenmesi kısıtlanabilecek. Bu özellik aktif edildiği takdirde kullanıcı görselleri tam kalitede görüntüleyebilmek için ‘’Hiçbir zaman’’ , ‘’Yalnızca WiFi’’ ve ‘’Hücresel Veri/WiFi’’ seçeneklerinden kendine en uygun olanı seçebilecek.

Gelecek haftalarda şu an için sadece Android platformunda kullanıma sunulacak özellik tüm dünya genelinde erişilebilir olacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up