Haberler

FedEx, Amazon’a ekspres kargo hizmetini durduruyor

0

FedEx’in Cuma günü yaptığı açıklamada Amazon’a ekspres kargo hizmeti sözleşmesini yenilemeyeceğini açıkladı. Bu açıklama FedEx’in, e-ticaret sektörünün tek bir şirketten daha büyük olduğuna inandığının bir işareti oldu.

FedEx, Amazon’a ekspres kargo hizmetini durduruyor

FedEx, bu stratejik kararıyla daha ​​geniş e-ticaret pazarına hizmet vermeye odaklandığını belirtiyor. Bir FedEx sözcüsü, “FedEx e-ticaret alanında binlerce perakendeciye hizmet vermek için ağ ve kapasitesini geliştirdi.” şeklinde konuştu.

Özellikle Walmart büyük bir FedEx müşterisi haline geldi. Sözleşme yenilememe kararı, büyük nakliye şirketinin Amazon’un en büyük rakibi ile bağlarını nasıl derinleştirdiğinin de bir göstergesi haline geliyor. Amazon, bir uçak donanımı ve aynı gün kuryeler aracılığıyla kendi teslimat kapasitesini geliştirdiğinden, ürünlerinin çoğunu kendi başına gönderebiliyor ve maliyetlerini kontrol edebiliyor. Bu geliştirmeler FedEx’i, Amazon’un kendi teslimat ağıyla rekabet etmenin aşılmaz bir konumuna getirdi.

FedEx, e-ticaret işlerini genişleten diğer perakendecilere karşı yarışsa da yine de ekspres siparişlerin teslimatları için nakliye şirketlerine duyulan ihtiyacın avantajına sahip. FedEx, e-ticaretin ABD’de 2026’ya kadar günde 100 milyon paketin iki katına çıkmasının beklendiğini söyledi. Bu da FedEx’i yeni anlaşmalar ve geliştirmelere yönlendiriyor.

Amazon, FedEx’in toplam gelirinin yalnızca yüzde 1.3’ünü oluşturuyor ve ekspres anlaşması bu işin sadece bir kısmıydı. Analistlerin açıklamasına göre FedEx, Amazon’a kara, nakliye ve uluslararası teslimat gibi başka hizmetler sunmaya devam edecek.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up