Haberler

Huawei’nin EMUI 9 işletim sistemi 80 milyon cihaza ulaştı

0

Huawei, Android tabanlı EMUI 9 işletim sisteminin 80 milyon cihazda kullanıldığını ve haziran sonuna kadar 100 milyon cihaza ulaşmasını beklendiğini duyurdu. EMUI 9, başta Mate 10, Mate RS, Nova 3 ve P20 de dahil olmak üzere birkaç akıllı telefonda daha şu an kullanılabiliyor. Bunlara ek olarak yakın zamanda Huawei Mate 9 ve P10’un da dahil olduğu ve diğer yazılım desteği verilecek telefonlara yeni güncelleme gelecek. Bu güncellemeyle beraber EMUI 9’un 100 milyon cihaza ulaşılması bekleniyor.

Huawei’nin EMUI 9 işletim sistemi 80 milyon cihaza ulaştı

EMUI 9, büyük ölçüde Android 9 Pie üzerine kurulu olması nedeniyle Huawei cihazlarına bir dizi yeni özellik getiriyor. Android tabanlı sayesinde kullanıcılar, belirli uygulamaları kullanırken pil ömrünü iyileştirmek için yapay zekayla çalışan Adaptive Battery gibi özelliklere erişim sağlayabiliyor. Aynı zamanda ekran parlaklığı için de aynı şeyi yapan Adaptive Brightness özelliği de bulunuyor. Digital Wellbeing, Android 9’a ve EMUI 9’daki özelliklere eklemeler yaparak, kullanıcıların telefonlarını nasıl kullandıklarının ve belirli uygulamaları kullanarak ne kadar zaman harcadıklarının bir anlık görüntüsünü almalarını sağlıyor.

ABD ile Çin arasındaki ticari savaş gerilimleri nedeniyle Google, Huawei’ne Android lisansını vermekte zorlanıyor. Bu da Huawei’nin Android cihazlarını piyasaya sürmek yerine kendi işletim sistemini geliştirmek ve dağıtmak mecburiyetinde kalıyor.

Android işletim sisteminin açık kaynaklı bir yazılım olması Huawei’nin bir Android benzeri yazılım geliştirmesini mümkün kılabilir.  Huawei, bu sorunların kısa sürede çözülmesi için her ne kadar ısrarcı olsa da kendi kendine çalışan bir işletim sistemi uygulamak zorunda olup olmadığı ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up