Haberler

Microsoft yeni Xbox modeli Project Scarlett’i resmen tanıttı

0

Microsoft, E3 2019 kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikle yeni oyun konsolu Project Scarlett’i  duyurdu. Scarlett, 8K 120 FPS görüntü kalitesi ve SSD depolama teknolojisi ile dikkatleri şimdiden üstüne çekti.

Microsoft yeni Xbox modeli Project Scarlett’i resmen tanıttı

Oyun dünyasının en büyük gelişmelerine sahne olan E3 oyun konferansı, bu sene 11-13 Haziran 2019 tarihinde Los Angeles Convention Center’da gerçekliyor. Her sene olduğu gibi bu sene de oyun sektörünün öncü şirketleri fuar günlerinden önce yeni ürünlerini ve oyunlarını basın mensupları ve içerik üreticiler ile buluşturuyor.

Bu markalardan biri de uzun zamandır Microsoft. Microsoft hem oyun stüdyosu hem de Xbox etiketli oyun konsolları ile dikkatleri üstüne çekiyor. Bu sene ise Xbox uzun bir süredir dedikoduları duyulan yeni güçlü oyun konsolu Project Scarlett’i tanıttı.

İlk günden bu yana Scarlett ismi ile tanıtılacağı bilinen yeni oyun konsolu, 8K kalitede 120 fos oyun deneyimi sunmaya yetkin. Bu kalitede bir oyun için henüz erken gibi görülse de Microsoft, uzun vadeli kullanıma uygun güçlü konsollar ile pazarda kendini yukarılara konumlandırmayı amaçlıyor. 2020’nin yaz dönemi itibariyle satışa çıkacağı duyurulan Scarlett, AMD’nin Zen 2 ailesi işlemcileri ve Navi RDNA grafik işlemcisi ile güçlendirilmiş. Microsoft, tüm bu sahip oldukları ile Scarlett’in dört kat daha güçlü olduğunun altını çiziyor. SSD depolama ile yüklenme sürelerini minimuma indirmeyi hedefleyen Microsoft, Scarlett’e ilişkin görsel detaylar sunmaktan çekindi.

 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up