Haberler

Samsung’tan devasa televizyon: The Wall Luxury

0

Samsung, yeni MicroLED TV’si The Wall Luxury’i duyurdu. 8K çözünürlüğe sahip yeni sürüm televizyon 292 inç gibi devasa bir büyüklüğüne sahip. Gelecek ay satışa sunulacak The Wall Luxury’nin fiyatı ise henüz açıklanmadı.

Samsung’tan devasa televizyon: The Wall Luxury

Teknoloji pazarını kızıştıran yenilikler günden güne giderek artıyor. Duyurulan son yenilikçi ürünlerden birisi de Samsung’ un yeni MicroLED televizyonu olan The Wall Luxury’i oldu. Güney Koreli teknoloji devi, adından söz ettiren MicroLED televizyonunu çok sayıda modülden oluşturuyor. Bu sayede The Wall Luxury’nin montajı ve taşınması için legoda olduğu gibi modüller bir araya getirilerek bütün elde ediliyor.

Samsung’un önceki MicroLED prototiplerine kıyasla daha yüksek çözünürlüğü olan The Wall Luxury, fazla yer kaplamasıyla da dikkat çekiyor. Bu durum için şirket, modüllerde özelleştirme olanağı sunuyor. Bu özelleştirme opsiyonu sayesinde örneğin 73 inç büyüklüğündeki 2K televizyon haline getirerek kullanıcılar, dilediklerinde farklı ekran ve çözünürlüğe sahip olabiliyor.

Modüller bir araya geldikçe The Wall Luxury’nin toplam çözünürlüğü artıyor fakat tek bir modülün ayrı ayrı çözünürlüğünün artması söz konusu değil. Daha fazla modül kullanarak sadece daha fazla piksele ulaşılabiliyor.

MicroLED teknolojisi, LED televizyonlara göre görüntüyü oluşturmada daha küçük LED’lerin kullanıldığı bir teknoloji. Kullanılan LED sayısında fazlalık olsa dahi günümüzdeki LED televizyonlara kıyasla çok daha uzun ömürlü ve enerji tüketimi konusunda da bir o kadar tasarruflu.

 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up