Haberler

iMessage’a yeni rakip: Google RCS

0

Google yeni anlık mesajlaşma hizmeti RC S’i kullanıma sundu. Uzun zamandır Android cehpesinden mesajlaşma servisi RCS söylentileri geliyordu. Bir süredir karmaşık araç ve telefon yapımcısı politikaları sebebiyle neredeyse imkansız görünse de RCS hayata geçiyor. Bu ayın sonundan itibaren İngiltere ve Fransa’daki Android kullanıcıları, doğrudan Google’ın RCS sohbet hizmetlerini kullanmaya başlıyor.

iMessage’a yeni rakip: Google RCS

SMS’in yerine geçen bu hizmet her ne kadar küçük çaplı gibi görünse de oldukça kapsamlı bir hizmet. Google bu hizmeti daha fazla ülkeye sunmanın yanı sıra Rich Communication Services (RCS)’i tüm Android kullanıcıları için evrensel olarak kullanılabilir olacağını vaat ediyor.

Google, kendi geliştirdiği RCS ile birlikte tüm Android kullanıcılarına doğrudan daha iyi bir yazışma deneyimi sunacak. Android kullanıcıları için bir iMessage hizmetiyle eşdeğeri olmasa da oldukça yakın olduğu söylenebilir. RCS ile birlikte kullanıcılar uygulama üzerinden yüksek kalitede fotoğraf paylaşabilecek ve mesajlar için okundu bilgisi alabilecek.

RCS’nin dezavantajları da bulunuyor. Bunlardan birisi mesajların uçtan uca şifreli olmaması. Ancak Android yöneticilerinden Sanaz Ahari, bu konu hakkında çalışmalar yaptığını açıkladı. “Temel olarak iletişimin, özellikle de mesajlaşmanın kişisel olduğuna ve kullanıcıların iletişimlerinde gizlilik hakkına sahip olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle kullanıcılarımız için bir çözüm bulma konusunda kararlıyız.” şeklinde açıklamada bulundu.

Google, RCS hizmetini yıl içerisinde daha fazla ülkeye sunacağını ancak yıl sonuna kadar tüm bölgelerde mevcut olacağı taahhüdünde bulunmadıklarını belirtti. Ahari’nin belirttiği gibi ilk hedef, her Android kullanıcısının işine yarayan için basit bir kullanıcı deneyimi sunmak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up