Haberler

Apple MacBook Pro modellerini geri çağrıyor

0

Apple, retina ekranlı 2015 MacBook Pro dizüstü bilgisayarlar pillerinin aşırı ısınma nedeniyle güvenlik riski yaratabileceği için gönüllü geri çağırma programını duyurdu.

Apple MacBook Pro modellerini geri çağrıyor

Şirket, Eylül 2015 ile Şubat 2017 arasında satılan sınırlı sayıdaki MacBook Pro’ların aşırı ısınma kapsamında olduğunu belirtiyor. 2015 model 15 inç MacBook Pro’su olanlar, Apple’ın destek web sitesinden seri numaralarıyla sorgulama yaparak ürünlerini kontrol edebilir.

Apple konuya ilişkin, “Müşteri güvenliği her zaman Apple’ın önceliğidir. Bu nedenle söz konusu durumdan etkilenen pilleri ücretsiz olarak değiştirmeye gönüllü olarak karar verdik.” dedi.

Teknoloji devi, çağırma programı kapsamında olan bilgisayarların pilini ücretsiz olarak değiştireceğini belirtiyor. Pil değişim işlemi için cihazın garanti süresinin dolması sorun teşkil etmiyor. Kullanıcılar için geri çağırma programının dezavantajı, Apple tamir merkezine gönderdikten sonra yaklaşık iki hafta MacBook’larını kullanamayacak olmaları. Apple aynı zamanda pil değişiminin garanti süresini uzatmayacağının da altını çiziyor.

Şirket geri çağırma işlemine diğer MacBook’ları dahil etmiyor. Bu nedenle programın kapsamında retina ekranlı 13 inç MacBook Pro bulunmuyor. Nisan ayında da, şirket bazı 2016 13 inç MacBook Pro’ları için pille ilgili bir geri çağırma yayınlamıştı ancak bu durumun bir güvenlik sorunu yaratacağı belirtilmemişti.

Apple’ın en güvenilir kaynaklarından biri olan analist Ming-Chi Kuo ise şirketin, bu yılın sonunda tamamen yeni bir 16 inç MacBook Pro tasarımını piyasaya süreceğini iddia ediyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up