Haberler

Harry Potter: Wizards Unite çıktı

0

Pokémon Go’nun yaratıcısı Niantic Labs, Harry Potter evrenine dayanan en yeni artırılmış gerçeklik oyunu Harry Potter: Wizards Unite’i 21 Haziran’da oyunseverlerin beğenisine sundu. Harry Potter: Wizards Unite’e şu an için Amerika ve İngiltere’deki iOS ve Android kullanıcıları tarafından erişilebiliyor.

Harry Potter: Wizards Unite çıktı

Harry Potter: Wizards Unite, şirketin büyük sükse yapan oyunu Pokémon Go tarzıyla benzerlik gösteriyor. Oyunculardan gerçek dünyayla ilişkilendirilmiş sanal bir haritada hareket etmeleri ve büyülü nesnelerin toplaması isteniyor.

Harry Potter: Wizards Unite oyununda kullanıcılardan karanlık güçlerle savaşması, sihirli canavarları kontrol etmesi, Harry Potter’ı kurtarması, iksirleri karıştırması ve Muggle’ların yanı başındaki sihirli eşyalarla bir felaketin derinlerine ulaşmak için diğer sihirbazlarla birleşmesi isteniyor.

21 Haziran’da piyasaya sürülen mobil Harry Potter AR oyununun küresel çapta kullanıma başlamasının bir parçası olarak Warner Bros. Games San Francisco ve Niantic, Portkey Games etiketi altında birleşti.

Pokemon Go da akıllı telefonlara indirilerek artırılmış gerçeklik teknolojisiyle online oynanabilen bir mobil oyun olarak Harry Potter: Wizards Unite ile oldukça benzer deneyime sahip. Pokemon Go’nun temel amacı olan gerçek hayatta belirli adreslere giderek orada bulunan pokemon karakterlerini yakalamak pek çok oyunseverin ilgisini çekmişti. Sokaklarda dolaşarak Pokemon toplayıp kendi koleksiyonunu oluşturan kullanıcılar, topladıkları Pokemonlarla, diğer oyuncularla da savaş yapılabiliyordu. Harry Potter: Wizards Unite’te de görevleri tamamlayabilmek için diğer sihirbazlarla işbirliği yapılıyor.

Harry Potter: Wizards Unite, Mayıs ayında Avustralya ve Yeni Zelanda’da beta olarak piyasaya sürülen ilk ülkelerdi.

 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up