Haberler

5G hızla yayılacak

0

Ericsson tarafından hazırlanan raporda, şu an dünya genelinde 1 milyar hücresel IoT bağlantısının olduğu ve 5G operatörlerinin uygulamalarını hızlandırdığı belirtiliyor. Ericsson, Haziran sayısında 5G teknolojisiyle ilgili hazırladığı Mobilite Raporu’nu yayınladı. Rapora göre 5G, beklenenden daha hızlı bir şekilde yayılıyor ve benimseniyor. Ayrıca 2024 itibariyle dünya nüfusunun yüzde 45’inin 5G kapsamında olması bekleniyor.

5G hızla yayılacak

Şirket, geçen yıl 1,5 milyar olarak tahmin ettiği 5G aboneliklerini 2024 itibariyle 1,9 milyara ulaşacağını belirtiyor. Mobil genişbant aboneliğinin de 2024 sonuna kadar globalde 400 milyona ulaşması öngörüler arasında.

2024’te 5G ağları küresel mobil trafiğin yüzde 35’ini taşıyacak

Akıllı telefon üreticileri giderek 5G uyumlu telefonlarını piyasaya sürüyor. Bu artışa paralel olarak Mobilite Raporu’nda, bu yıl sonuna kadar dünya genelinde 5G aboneliğinin 10 milyondan fazla kullanıcıya ulaşması tahmin ediliyor. 5G aboneliklerinin başta Kuzey Amerika’da ardından Kuzey Doğu Asya ve Avrupa’da en hızlı şekilde başlatılması planlanıyor.

Raporda yer alan diğer önemli bulgu ise önceki yılın aynı dönemine göre mobil veri trafiğinde yüzde 82 oranındaki artış. Bugün dünya genelinde, 2024’ün sonuna kadar 4,1 milyar dolara çıkması beklenen 1 milyar Nesnelerin İnterneti (IoT) bağlantısı bulunuyor.

Rapor sonuçlarına ilişkin Ericsson’un Şebekelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fredrik Jejdling, “5G hızla ilerliyor. Bu, hizmet sağlayıcılarının ve tüketicilerin teknolojiye olan heyecanını yansıtıyor. 5G, insanların yaşamları ve işletmeler için IoT ve Dördüncü Endüstri Devrimi’nin ötesinde kazanımlar gerçekleştirecek şekilde olumlu bir etkiye sahip olacak.” şeklinde açıklamada bulundu.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up