Haberler

Mobil cihazlar şifrelerin yerini alacak mı?

0

IDG ve MobileIron tarafından hazırlanan rapora göre mobil cihazlar daha güvenli ve kullanıcı dostu bir hesap kimlik doğrulama modu sağlayabilir. Perşembe günü yayınlanan IDG raporuna göre kurumsal help desk ticketlarının neredeyse yarısı, kullanıcıların çok faktörlü kimlik doğrulama işlemi sırasında hesaplarının kilitlenmesi nedeniyle şifre sıfırlama isteklerinden oluşuyor. Raporda, BT mesleklerinin şifrelerle ilgili büyük sıkıntılarının yanı sıra, potansiyel olarak bu sıkıntıların yerini alabilecek daha iyi çözümler de sıralandı.

Mobil cihazlar şifrelerin yerini alacak mı?

MobileIron tarafından desteklenen bu IDG raporu, ABD, İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda’da en az 500 çalışanı olan şirketlerdeki 200 IT güvenlik liderlerini inceledi. Kurumsal kullanıcıların neredeyse yarısı şifreleri geri dönüştürüyor ve ankete yanıt verenlerin yüzde 90’ı güvenlik olaylarının çalınan kimlik bilgilerinden kaynaklandığını ifade ediyor.

Parolalar, kullanıcıların sık sık parolalarını değiştirememesi, tahmin edilmesi kolay parolalar kullanması ve tüm hesaplar için aynı parolaları kullanması nedeniyle uzun zamandır sorun haline geliyor. Bu sorunlar da daha büyük parola güvenliği sorunlarına yol açıyor. Sonuç olarak BT uzmanları, hesap doğrulama işlemleri için başka çözüm yolları düşünmek durumunda kalıyor.

Rapordaki bulgulara göre mobil işletme cihazları ve uygulamalarındaki artış, kimlik doğrulama için uygun bir çözüm sunabilir. Öyle ki ankete katılanların yüzde 85’i, geçtiğimiz yıl boyunca mobil cihazlardan işletme uygulamalarına erişmesi gereken kullanıcı sayısında bir artış olduğunu bildirdi.

MobileIron ürün yönetimi başkan yardımcısı Brian Foster raporda, “İşletmelerde giderek daha fazla kullanıcı, uygulamalarından verilerini almak için şirket ağına erişemiyor. Bunun yerine, uygulamalara ve şirket verilerine kendi mobil cihazları üzerinden erişiyorlar.” şeklinde yorumda bulundu.

Parolalar artık güvenlik için yeterli olmuyor. Güvenlik liderlerinin yüzde 86’sı, eğer yapabilirlerse parola doğrulama yönteminden vazgeçeceklerini söylüyor. Ankete katılanların neredeyse yarısı da benzer bir fikirle şifrelerin kaldırılmasının, güvenlik ihlali girişimlerinde neredeyse yüzde 50 azalma sağlayacağını söyledi.

Yine ankete katılanların yüzde 75’inden fazlası, şifre değiştirme için mobil cihazlar üzerinden biyometrik kimlik doğrulamasını en iyi seçenek olarak gösterdi. Güvenlik liderlerinin yüzde 88’i ise insanların telefonlarına olan bağlılıklarından dolayı, yakın gelecekte mobil cihazların iş verilerine ve uygulamalarına erişen kullanıcılar için dijital bir kimlik işlevi göreceğine inandıklarını belirtti.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up