Haberler

Google, Fuchsia OS için geliştirici sitesini yayına aldı.

0

Google, 2016 yılında piyasaya sürdüğü Fuchsia işletim sistemi için geliştirici internet sitesini açtı.  Yakın zamana kadar Google’ın Fuchsia işletim sistemi hakkında çok az şey biliyorduk.  Google, Fuchsia’nın gizemini korumaya devam etse de yavaş yavaş gelecek nesil işletim sisteminin amacını ve hangi aygıtları çalıştırabileceğini açıklamaya başlıyor.

Google, Fuchsia OS için geliştirici sitesini yayına aldı.

Geçtiğimiz hafta I/O 2019 geliştirici konferansında Android ve Chrome başkan yardımcısı Hiroshi Lockheimer, Fuchsia hakkında bazı ipuçları verdi. Kodun okunması ve çoklu platformlarda çalıştırılması amaçlanan bir işletim sistemine işaret eden Lockheimer, işletim sisteminin tamamen deneysel olmasına rağmen işletim sistemleri açısından en son teknolojiyi zorladıklarını söyledi.

fuchsia.dev adlı geliştirici sitesinde ilk olarak “Fuchsia OS, Linux değildir.” yazısı göze çarpıyor.  Zircon adlı çekirdeğe dayanan açık kaynaklı işletim sisteminin en heyecan veren yönü sıfırdan yazılan yeni bir işletim sistemi olması. İlk yayınlandığında Android Studio Emulator’da çalıştırılan Fuchsia için Google, şimdi gizemli işletim sistemini kurmak ve çalıştırmak için resmi talimatlar veriyor.

Lockheimer, Fuchsia’nın Android ile bir ilgisi olmadığını söylüyor. Deneysel işletim sisteminin amacını akıllı ev cihazları, giyilebilir ürünler ve hatta artırılmış veya sanal gerçeklik cihazları üzerinde çalışacak şekilde farklı form faktörleriyle deney yapmak olarak açıklıyor. Kurulan bu geliştirici sitesine bakılacak olursa Google’ın Fuchsia’ya daha fazla önem vermeye başladığını söylemek mümkün.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up