Haberler

Oracle yeni otonom veri tabanını duyurdu

0

Oracle, en kritik iş yüklerini buluta taşımak isteyen kurumsal müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için Otonom Veri Tabanı özelliklerini genişletti. Şirket, müşterilerine her türlü veri tabanı iş yükünde en yüksek seviye güvenlik, güvenilirlik ve kontrol sağlayan Oracle Autonomous Database hizmetini duyurdu.

Oracle yeni otonom veri tabanını duyurdu

Oracle Autonomous Database hizmeti müşterilerine, Oracle Cloud’daki özel Exadata Altyapısı üzerinde çalışan ve özelleştirilebilir özel bir veri tabanı bulutu sağlıyor. Yeni hizmet platformu her boyutta, ölçekte ve kritik seviyedeki veri tabanlarını çalıştırabiliyor.

Güvenlik ve performans yalıtımı seviyesi her veritabanının ihtiyaçlarına göre kolayca uyarlanabiliyor. Ayrıca yeni otonom hizmeti veritabanı sağlama, yazılım güncellemeleri ve kullanılabilirlik konularında daha fazla kontrol sağlayan özel operasyonel politikalar sunuyor.

Oracle genel müdür yardımcısı Juan Loaiza, duyurulan yeni otonom hizmeti için “ Autonomous Database, müşterilerin manuel olarak yönetilen bağımsız veri tabanlarından şirket içindeki özel bir veri tabanı bulutuna kolayca geçmelerini sağlıyor.” dedi. Ayrıca Autonomous Database’in, kurumsal müşterilerin buluta geçerken daha önce güvenlik, izolasyon ve operasyonel politikalar hakkındaki endişelerini ortadan kaldırdığını da belirtti.

Türünün ilk örneği olan Oracle Autonomous Database, hassas altyapıyı modern bir bulut deneyimi için sürekli çalışır halde tutarken, veritabanı sistemlerinde kilit yönetim ve güvenlik süreçlerini otomatikleştiren, kendi kendine sürüş, kendi kendine onarım ve kendi kendine güvenlik sağlayan yetenekleri gerçekleştirmek adına makine öğrenmesini kullanır. Üstelik Oracle Autonomous Database’in alternatiflerine göre maliyeti çok daha düşük.

Oracle ayrıca, geliştiricilerin hızla yeni veri odaklı uygulamalar geliştirebilmesi ve dağıtabilmesi için Oracle Application Express (APEX), Oracle SQL Developer Web ve Oracle REST Veri Servisleri dahil olmak üzere bir dizi yerleşik Otonom Veri Tabanı geliştirici özelliğinin kullanılabilirliğini de duyuruyor.

Düşük kodlu uygulama geliştirme platformu olan Oracle APEX, elektronik tabloları içe aktarmak, web uygulaması kaynağı geliştirmek, ilgi çekici raporlar ve veri görselleştirmeleri oluşturmak veya veri yönetimi uygulamaları oluşturmak için kullanılabilir. Web arayüzü olan Oracle SQL Developer Web, geliştiricilerin sorguları kolayca çalıştırmasını, tablo oluşturmasını ve şema diyagramlarını oluşturmasını sağlar. Yerel Oracle REST Veri Servisleri desteğiyle de Oracle Autonomous Database için RESTful servisleri geliştirilip dağıtılabilir ve modern REST arayüzleri geliştirmek kolay hale gelebilir.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up