HaberlerYAPAY ZEKA

Google APAC bölgesindeki bulut hizmetini büyütüyor

0

Asya-Pasifik bölgesindeki bulut pazarının ısınmasıyla Google, kilit noktadaki dikeylere odaklanarak ve bu sektörler için hizmet geliştirerek yeni müşteriler kazanmak istiyor. ABD’li teknoloji devi, iş gücünü üçe katlamayı hedeflediği bölgede saygınlığını arttırmanın yanı sıra veri merkezi alanını daha da genişletmeyi hedefliyor.

Google APAC bölgesindeki bulut hizmetini büyütüyor

Mevcut durumda küresel olarak 20 bulut bölgesini işleten Google, şu an Asya-Pasifik bölgesinde Singapur, Bombay, Tokyo ve Sidney de dahil olmak üzere yedi bulut bölgesinde operasyonlarını yürütüyor. Şirket gelecek yıl içinde Jakarta ve Seul’u da listesine ekleyecek.

Asya’daki büyüme pazarları arasında Endonezya, Singapur ve Hindistan’ı gören Google, buradaki yeni girişimlerle işlerini genişleterek buluta daha fazla dönüşmeyi hedefliyor. Google Cloud’un küresel müşteri operasyonları başkanı Robert Enslin, bir röportajında önümüzdeki 18 ay içinde bölgedeki hizmet sayısının üç katına çıkacağını belirterek burada gördükleri önemli fırsatlara değindi. Enslin, Asya’daki çevrimiçi pazarın şu anda faaliyetlerini tamamen yerinde yürüttüğünü ancak yoğun alışveriş dönemlerinde birçok yüksek profilli şirketin hizmet kesintisi yaşadığından söz etti.

Birçok kuruluşun veri analitiği ve makine öğrenimine karşı istekli olmaları Google’ı hükümet, sağlık ve yaşam bilimleri, finansal hizmetler, perakende satış ve üretim dahil olmak üzere kilit dikeylere odaklanmaya ve bu sektörlere özgü uygulamalar oluşturmaya yöneltti.

Enslin, röportajında bu ihtiyaca yönelik “Kitlesel bilgi ve işleme sahip olma konusundaki bilgilerimizi kullanarak kimsenin yapmadığı bir hız ve ölçekte farklılık yaratmak istiyoruz. Üstelik buna AI (yapay zeka) ve ML (makine öğrenmesi) de ekliyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Google’ın APAC bölgesinde bulut hizmeti verdiği son müşterileri arasında, 50 milyondan fazla kullanıcısı olan ve günde 500.000’den fazla işlem gerçekleştiren Endonezya e-ticaret firması Bukalapak bulunuyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up