Haberler

IBM ve ortaklarından blockchain perakende kiralama platformu

0

ANZ, Commonwealth Bank, IBM, Scentre Group ve Westpac’tan oluşan Avustralya’nın finans ve teknoloji firmaları, blockchain’i gayrimenkul kiralama sistemine dahil eden yeni bir pilot program başlattı.

IBM ve ortaklarından blockchain perakende kiralama platformu

Dört şirket yakın zamanda Lygon adlı bir projesini duyurmuştu. Lygon, kiracıların, ev sahiplerinin ve bankaların banka garanti sürecini yöneten ortak bir platforma erişebiliyor. İşletmelerin perakende mülk kiralarının banka garantileri almalarına ve yönetmelerine yardımcı olmak için ise blockchain kullanıyor.

Lygon platformu, banka teminatları dışında birçok sektörde uygulanabilen ve dolandırıcılık riskini azaltma olanakları sunuyor. Pilot uygulama sürecinde perakende satış yapan leasing müşterilerinden oluşan bir odak grubu için canlı veriler ve işlemler test edilecek. Pilot uygulamadan sonraki Lygon, sayısallaştırılmış banka teminatlarının kapsamını genişletmeyi ve perakende gayrimenkul sektöründeki diğer müşterilere hizmet sunmanın yanı sıra diğer sektörleri de desteklemeyi planlıyor.

Dört büyük şirket Lygon’un blockchain çözümlerinin geliştirilmesinde bir başarı olduğunu söylüyor.

IBM Asya Pasifik blokaj başkan yardımcısı Paul Hutchison başlatılan platform hakkında “Lygon, banka teminat sürecini kolaylaştırıyor, daha güvenli hale getiriyor, dolandırıcılık risklerini azaltmaya yardımcı oluyor ve gelişmiş şeffaflık ve gizlilik ayarları sağlıyor. IBM, bu gelişimin ayrılmaz bir parçası olmaktan ve Avustralya’da ve dünyadan çıkarmayı umduğumuz bu yenilikçi bankacılık çözümüne altyapı sağlamaktan gurur duyuyor.” açıklamasında bulundu.

Pilot uygulamanın ardından Lygon, tüm hisse senedi veren şirketlere, başvuru yapanlara ve hak sahiplerine platforma erişim sunmayı ve zaman içinde daha geniş kullanım alanları desteklemeyi amaçlıyor. Lygon platformu, kurucu üyelere ait ortak bir şirket olan Lygon 1B Pty Ltd tarafından işletiliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up