Haberler

BlackBerry ve LG, otonom araçlar için ortaklıklarını hızlandırdı

0

BlackBerry, internet bağlantılı ve otonom araç teknolojisindeki çalışmalarını hızlandırmak amacıyla LG Electronics ile ortaklığını genişletiyor. Yapılan işbirliğiyle LG Electronics’in bilgi eğlence sistemleri, dijital araç kümeleri, çoklu OEM’ler (Orijinal Ürün Üreticisi) için telematik sistemler ve yeni nesil dijital konsolide kokpitler oluşturmak adına bir dizi BlackBerry QNX yazılımı ve hizmetleri kullanılacak.

BlackBerry ve LG, otonom araçlar için ortaklıklarını hızlandırdı

Her iki şirketten yapılan açıklamaya göre genişletilen bu ortaklık ilişkisi LG ve BlackBerry arasındaki uzun bir işbirliği geçmişine dayanıyor ve dünyanın dört bir yanındaki birçok OEM’in yeni nesil çoklu programlarını kapsıyor.

Geliştirikecek yeni sistemler için BlackBerry LG’ye bazı yazılım ve çözüm doğrualama desteğinde bulunacak. BlackBerry’nin yazılım destekleri arasında QNX Yazılım Geliştirme Platformu (SDP 7.0), QNX Hiper Yönetici, QNX akustik ara katman yazılımı, uygulamalar ve medya için QNX SDK, güvenlik için QNX İşletim Sistemi ve ayrıca sistemin profesyonel mühendislik hizmetlerini içeren QNX yazılımı bulunuyor.

BlackBerry Teknoloji Çözümleri eş başkanı Kaivan Karimi iki şirketin ortaklığı hakkında “Otomobil üreticilerine güvenlik sertifikalı, emniyetli ve güvenilir çözümler sağlama taahhüdümüzün bir parçası olarak onlarla ilişkimizi geliştirmekten ve genişletmekten heyecan duyuyoruz. Otomotiv pazarının geleceği için en son teknolojiye sahip otomobillerin üretilmesine yardımcı olmak için ekiplerimizin birlikte çalışmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

LG cephesinden başkan yardımcısı Hwang Won-yong ise BlackBerry’nin on yıldan uzun bir süredir uzun vadeli, güvenilir bir ortakları olduğunu ve Kanadalı şirketin LG’nin dünyadaki milyonlarca otomobil üreticilerine yüksek kaliteli sistemler sunmasına yardımcı olurken yüksek performanslı ve güvenilir yazılım çözümler sağladını belirtti. Sözlerine “Araç içi bilgi-eğlence sistemlerinin geleceği de dahil olmak üzere yeni nesil internet bağlantılı ve otonom araç teknolojilerindeki yenilikçi çözümlerini kullanarak BlackBerry QNX ile olan ortaklığımızı daha da genişletmekten ve güçlendirmekten mutluluk duyuyoruz.” eklemelerinde bulundu.

 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up