Haberler

Huawei EMUI 10, Ağustos’ta geliyor

0

Huawei, Android 10 (Q) temelli geliştirdiği yeni arayüzü EMUI 10’u 9 Ağustos’ta piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Huawei, yaklaşmakta olan Huawei Geliştirici Konferansı 2019’da yeni EMUI sürümünü piyasaya süreceğini doğruladı. Şu an beta testi aşamasındaki EMUI 10 hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için 9-11 Ağustos’ta düzenlenmesi planlanan HDC 2019’u beklemek gerekiyor. Ancak yine de yeni sürüm işletim sistemi hakkında birtakım söylentiler mevcut.

Huawei EMUI 10, Ağustos’ta geliyor

Huawei’nin Android Q üzerinde geliştirdiği EMUI 10 işletim sistemi hakkında Funky Huawei, yeni sürümde estetik açısından bir değişiklik olmadığını ancak ikonların ve EMUI logosunun yeniden tasarlandığı söylüyor. Ayrıca Funky Huawei platformu, EMUI 10’un ana avantajının performansında olduğunu ve son sürümü Huawei P30 Pro’da deneyen kullanıcıların büyük bir performans iyileştirmesi olduğunu fark ettiğini belirtiyor.

Diğer söylentiler ise sistem genelinde yeni bir fontun yanı sıra kısmen değiştirilmiş simgeler ve UI öğeleriyle ince bir görsel deneyime işaret ediyor. Sızan bilgilere göre EMUI10, daha hızlı ve daha akışkan bir deneyim sunmak için çoklu görevler tekrar elden geçirilecek ve kamera uygulaması daha da fazla işlevsellik ile yeniden tasarlanacak. Üstelik yeni GPU Turbo 4.0 oyunlarının hızlı çalışmasını ve ikinci nesil ARK Compiler cihazların daha uzun süre sorunsuz işlemesini sağlayacak.

Huawei Tüketici Yazılım Mühendisliği Başkanı Dr. Wang Chenglu, Dongfeng Nissan Kültür ve Spor Merkezinde gerçekleşecek olan EMUI açılış konuşmasına “Dünyanın geleceğini bağlama” başlığıyla liderlik edecek.

Çinli teknoloji devinin paylaşımına göre EMUI 10 güncellemesi alacak cihazlar ise şöyle:

  • Huawei Mate 20 / Mate 20 Pro / Mate 20 X / Mate 20 Porsche Design
  • Huawei P30 / P30 Pro
  • Honor V20
  • Honor Magic 2

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up