Haberler

Vivo 5G çağı için yeni teknolojiler geliştirdi

0

Mobil Dünya Kongresi (MWC) Shanghai 2019’da duyurulan yeni akıllı telefon, 120W Super FlashCharge ve Vivo AR Glass ürünleriyle Vivo, kullanıcılarına 5G’li yeni teknolojiler getiriyor.

Vivo 5G çağı için yeni teknolojiler geliştirdi

“Akıllı bağlantı” başlığında düzenlenen etkinlikte Vivo, 5G özellikli akıllı cihazlar ve gelişmiş bir mobil deneyim sağlamak için tasarlanmış yeni teknolojiler paylaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Vivo, 5G dönemi için daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak amacıyla çoklu cihaz, çoklu uygulama ve çoklu senaryo yaklaşımlarını zorlayacak. Vivo kıdemli başkan yardımcısı Spark Ni, “Vivo’nun misyonu her zaman en üst düzeyde kullanıcı deneyimi sunmak için akıllı cihazlar ve akıllı hizmetler ile yenilikçi ürünler geliştirmek olmuştur. Yeni strateji ve inovasyonlarla insanların yaşam kalitesini ve bir bütün olarak toplumu iyileştirmede gerçekten büyük bir etki yaratabileceğimizi umuyoruz.” şeklinde konuştu.

Vivo’nun 5G yeni akıllı telefonu

Vivo, şirket stratejisinin bir parçası olarak 5G dönemi için tasarlanan akıllı telefonları piyasaya sürmeye devam ediyor. Vivo’ya göre şirketin ilk ticari 5G akıllı telefonu resmi olarak 2019’un üçüncü çeyreğinden itibaren piyasaya sürülecek. Akıllı telefonun yanı sıra Vivo, 5G Cloud Game, 5G Screen Mirroring, 5G EasyShare ve daha birçok akıllı yaşam senaryosu gibi 5G uygulamalarını hayata geçiriyor.

Bulut işleme hizmetleri sayesinde video ve ses gerçek zamanlı olarak cihaza aktarılabiliyor. Bu sayede kullanıcılar yüksek çözünürlüklü görüntü kalitesine ve düşük gecikmeli oyun deneyimine sahip olabiliyor. Bu çalışma modeli 5G Screen Mirroring ve 5G EasyShareiçin de geçerli. Üstelik kullanıcıların 5G özellikli hizmetleri kullanabilmesi için ek uygulamalar indirmeleri gerekmiyor.

Artırılmış Gerçeklik 5G ile canlanıyor

MWC Shanghai’da açıklanan yeni Vivo AR Glass, çift ekranlı görüntü ve 6DoF teknolojisini desteklerken kullanıcılara artırılmış gerçeklik deneyimi sunuyor.

Kullanıcılar, 5G akıllı telefonlarını cihaza bağlayarak Vivo AR Glass’daki mobil ofis, AR oyunları, 3D yüksek tanımlı video, yüz tanıma ve nesne tanıma gibi uygulamalara erişebiliyor. Kullanıcılar 5G akıllı telefonlarını Vivo AR Glass’a bağladıktan sonra içerik ekrana yansıyor. Ardından cihaz, kullanıcılara uygulamaları değiştirme ve seçme olanağı sağlayan kontrol görevi görüyor.

MWC Shanghai’da sergilenen bir diğer teknoloji de 4.000 mAh’lık bir pilin yüzde 50’sini beş dakikada ve bir akıllı telefonu 13 dakikada tam olarak şarj edebilen Vivo Super FlashCharge 120W şarj teknolojisiydi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up