Haberler

Google, EMM sağlayıcıları için OEMConfig standardını yayınladı

0

Google, kurumsal mobilite yönetimi (EMM) sağlayıcıları için OEMConfig adlı yeni bir Android standardı yayınladı. Google, yayınlanan OEMConfig ile cihaz üreticilerinin özelleştirilmiş işlevler oluşturmasına olanak sağlayan yeni bir Android standardını ve yönetim sistemleri için evrensel destek sağlayacağını duyurdu.

Google, EMM sağlayıcıları için OEMConfig standardını yayınladı

Android’in esnekliği, cihaz üreticilerinin çeşitli iş gereksinimlerini karşılamak için kullanışlı özelliklerle çeşitli faktörleri oluşturmasına yardımcı oluyor. Ancak kuruluşlara düzenli bir şekilde donanım seçenekleri sunmak zor olabiliyor. Çünkü kurumsal mobilite yönetimi (EMM) sağlayıcıları çoğu zaman tüm bu yetenekler için yönetimi hızlı bir şekilde desteklemekte zorlanabiliyor. OEMConfig tam da bu noktada cihazlarda bulunan her özellik için destek oluşturma ihtiyacını ortadan kaldırmaya odaklanıyor.

Google, bu sorunu çözmek için cihaz üreticilerinin EMM’ler tarafından hemen ve evrensel olarak desteklenebilecek özel cihaz özellikleri oluşturmalarını sağlayan yeni bir Android standardı OEMConfig’i yayınladı. Bu sayede şirketler barkod tarayıcıların kontrolü gibi özellikleri desteklemek veya ekstra güvenlik özelliklerini etkinleştirmek için her bir OEM’den kurumsal API’leri entegre etmek yerine, EMM’ler bir cihazın tüm özelliklerini yapılandıran OEM uygulaması kullanabilir.

OEMConfig, geliştiricilerin uygulamaların yapılandırılması için yerleşik destek sağlamasına olanak tanıyan, Android Enterprise’da yönetilen yapılandırmalar adı verilen bir özellik kullanıyor. Yeni standardın yardımıyla, EMM’ler bir cihaz üreticisinin farklı kontrol gruplarını, herhangi bir artımlı geliştirme çalışması olmadan destekleyebilir.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up