Haberler

Huawei’nin 5G’li katlanabilir telefonu Mate X’in yeni özellikleri

0

Huawei, ilk katlanabilir akıllı telefonu olan Mate X’i şubat ayında tanıtmıştı. Samsung da katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Fold’un lansmanını ekran sorunu nedeniyle geciktirme kararı almıştı. Huawei, bu durumdan ders çıkarmış olacak ki Mate X piyasaya sürüldükten sonra herhangi bir sorunla karşılaşmadığından emin olmak için resmi satışları Eylül ayına kadar ertelemeye karar verdi. Lansmanına sayılı haftalar kalan 5G’li ilk katlanabilir telefon Mate X hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

Huawei’nin 5G’li katlanabilir telefonu Mate X’in yeni özellikleri

Huawei Mate X, Çin’in sertifika kurumu olan TENAA’da listelendi. Yer alan bilgilere göre akıllı telefon, 2480×2200 piksel çözünürlüğe ve 8 inç OLED katlanabilir bir ekrana sahip. Üstelik cihaz katlandığında 6.6 inç 19.5:9 en boy oranlı bir ekrana dönüştürülebiliyor. Cihazın ağırlığı ise 287 gram son versiyonuna göre 8 gram daha hafif olacak.

Ayrıca Mate X’in son sürümündeki 4.4500mAh’lık piline göre 100mAh daha düşürülerek 4.400mAh’lık olan biraz daha küçük boyutlu bir pile sahip olacağı söyleniyor. Cihazın 8 GB RAM ile 512 GB depolama alanı olması da beklenen özellikler arasında. Huawei, piyasaya sürülecek olan katlanabilir telefonunu 6/128GB, 8/256GB ve 12/512GB ram ve alan hacmiyle sunabilir.

Huawei Mate X’in normal şartlar altında Haziran ayında piyasaya sürülmesi planlanmıştı. Çin’li teknoloji devi daha sonra lansmanı Eylül ayına kadar ertelemeye karar verdi. Galaxy Fold’un sıkıntılarının yanı sıra Huawei, birtakım ABD kararlarıyla da mücadele etti. Gelinen son noktada şirket hakkındaki lisansların yeniden onaylanması bekleniyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up