Haberler

Apple, Intel’in akıllı telefon modem üretimini satın aldı

0

Şirketler geçtiğimiz gün Intel’in akıllı telefon modem işletmesinin “çoğunluğunu” 1 milyar dolara Apple tarafından satın alınacağını duyurdu. 2.200 civarında Intel çalışanı Apple’a ailesine katılırken Apple da Intel’den IP ve ekipman alacak. Sürecin yıl sonuna doğru tamamlanması bekleniyor.

Apple, Intel’in akıllı telefon modem üretimini satın aldı

Intel, bu satın alımdan sonra modem işinden tamamen çıkmayacak. Bilgisayarlar, IoT cihazları, otonom araçlar gibi akıllı telefon olmayan ürünler için modem geliştirmeye devam edecek. Intel CEO’su Bob Swan, devralım ile birlikte şirketin, diğer 5G teknolojilerini geliştirmeye odaklanabileceğini söyledi.

Kendi modemlerini geliştirmek Apple için büyük faydalar sağlama potansiyeli sunuyor. Şirket modem teknolojisini kendi hızında geliştirme, bu modemleri ürünleriyle daha iyi bütünleştirme ve cihazlarını birbirinden ayıran yeni özellikler eklemeye olanak sağlayabilir. 

Apple’ın bir süredir kendi modemlerini geliştirmek istediği söyleniyor. Bu söylentileri, geçtiğimiz Aralık ayında şirketin Santa Clara ve San Diego ofisleri dışında kendi ağ donanımı üzerinde çalıştığı öne sürülen iş listelerinin ortaya çıkması doğrular nitelikte.

Şirket içi bir rakip geliştirmek için başka bir işletme edinmek, Apple’ın daha önce de kullandığı bir taktik. Apple daha önce akıllı telefonlarına güç yönetimi fişleri sağlayan Dialog şirketinin bir bölümünü satın almak için 300 milyon dolar harcamıştı. 300 çalışanı kapsayan bu devralma süreci, sayıları bakımından Apple’ın en büyük satın alımıydı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up