Haberler

Amazon’dan iki yenilenebilir enerji projesi

0

Seattle merkezli teknoloji devi, İrlanda Cumhuriyeti’nde bir Amazon Rüzgar Çiftliği ve ABD’nin Virginia eyaletinde bir Amazon Güneş Çiftliği kurma planlarını açıkladı.

Amazon, güncel iki yenilenebilir enerji projesini açıkladı

Amazon’un yenilenebilir enerji girişimleri ilk değil. Amazon Rüzgar Çiftliği şirketin İrlanda’da ikinci kez inşa ettiği yenilenebilir enerji santrali oldu. ABD Amazon Güneş Çiftliği ise Virginia Federal Devleti’nde kurulacak yedinci tesis olacak.

Tamamlanmasının ardından ikinci İrlanda Amazon Rüzgar Çiftliği’nin 23,2 megawatt yenilenebilir kapasite sağlaması ve yılda 68,000 megawatt-saat çevre dostu enerji üretmesi bekleniyor. Amerikan Amazon Güneş Çiftliği’nin ise her yıl 45 megawatt yenilenebilir kapasiteye ulaşması ve 100.000 megawatt-saat yeşil enerji üretmesi bekleniyor.

Amazon Sürdürülebilirlik Direktörü Kara Hurst, bu iki çevre dostu proje hakkında birtakım açıklamalarda bulundu. Kara Hurst, insan kaynaklı iklim değişikliğini azaltmaya yardımcı bir rol üstlenmenin Amazon için önemli bir taahhüt olduğunu belirtti. Bu projelere yatırım yapmaya devam edeceklerini söyleyen Hurst, bu yıl ve sonrasında ek yatırımlar için heyecan duyduğunu ekledi.

Gelecek yıl bu zamanlarda her iki yenilenebilir projenin temiz enerji üretimini başlatması bekleniyor. Çiftliklerin ürettiği enerji, Amazon Web Servisleri veri merkezlerini güçlendirmek için kullanılacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up