Haberler

Google, Titan güvenlik anahtar satışına başladı

0

Kişisel verilerin gizliliği için önemli adımlar atan Google, güvenliği artırmak için geliştirdiği fiziksel güvenlik anahtarını Kanada, Japonya, İngiltere ve Fransa’da satışa sunmaya başladı.

Hassas veriler için iki faktörlü Titan güvenlik anahtarı

Google’ın Titan güvenlik anahtarı, FIDO standardı için donanım tabanlı iki faktörlü kimlik doğrulaması sağlıyor. Fiziksel bir güvenlik çözümü olan güvenlik anahtarı, kimlik doğrulaması için anahtarı kullanarak bir dizi uygulama ve tarayıcıda oturum açılmasına izin veriyor. Nispeten zayıf bir şifreye güvenmek yerine Titan anahtar, USB, NFC veya Bluetooth üzerinden üç şekilde kimlik doğrulaması gerektiren cihaza bağlanabiliyor.

Anahtar başlangıçta Google’ın dahili kullanımı için tasarlandı. Geçtiğimiz Temmuz ayında şirket dışındaki müşterilere sunulan Titan güvenlik anahtarı, halka açılmadan önce bir yıldan fazla süredir şirket içinde aktif olarak kullanılarak test ediliyordu.

Amerika Birleşik Devletleri’nde 50 dolardan satışa sunulan Titan güvenlik anahtarının yurtdışındaki fiyatları da aynı dengeye sahip. Cihaz, Kanada’da 49 dolar, Japonya’da 56 dolar ve Fransa’da ise 55 euro (yaklaşık 61 dolar) karşılığında satın alınırken bu rakamlar İngiltere’de 50 pound olarak kullanıcılara sunuluyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up